acmAC Milan
munManchester United
Datum: 02/05/2007 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Red Devils moeten overleven in Milan
Yves Dekoning
| 0 reacties
Red Devils moeten overleven in Milan
Foto: © SC

AC Milan - Manchester United
Champions League halve finale, terugmatch
02-05-2007, 20u45
San Siro
Scheidsrechter: Frank De Bleeckere
heenmatch 3-2


Manchester United en AC Milan strijden om het in de finale te mogen opnemen tegen Liverpool. Alsof de Champions League winnen nog niet voldoende was, hebben beiden nog een appeltje te pellen met de Reds. Scouse en Scum zijn natuurlijke vijanden terwijl Milan in de finale twee jaar geleden nog een voorsprong van 3-0 weggeveegd zag worden door Liverpool. De Italianen hunkeren naar wraak. Gaat de geschiedenis zich herhalen? In 1958 en 1969 versloeg Milan Man Utd in de halve finales van de oude Beker voor Landskampioenen.

De Mancunians zullen er in ieder geval alles aan doen om naar de finale door te stoten. De Engelse titel is zo goed als binnen. Sir Alex Ferguson en zijn spelers kunnen zich dus volledig richten op deze wedstrijd. Ook voor Milan is dit een finale. De thuisploeg moet scoren, maar heeft het voordeel dat met één goal verschil winnen voldoende is als de score laag blijft. Die twee uitgoals kunnen doorslaggevend zijn. Man Utd beseft maar al te goed dat speculeren op een gelijkspel levensgevaarlijk is in San Siro. Wie gaat het initiatief in handen nemen?

Bij Milan is Paolo Maldini twijfelachtig. De ervaren verdediger sukkelt met zijn knie. Hij zou worden vervangen door Kakhabar Kaladze of Daniele Bonera. Gennaro Gattuso kan wel aantreden. Het is vooral uitkijken naar de prestaties van Kaka, dé speler van de heenmatch. 

Manchester United kan terug een beroep doen op Rio Ferdinand. Ook Nemanja Vidic raakt tijdig fit. Patrice Evra is geschorst en Gary Neville nog steeds buiten strijd. Ferguson moet nog enkele zware knopen doorhakken. 
        
   
Milan: Dida, Oddo, Nesta, Bonera, Jankulovski, Gattuso, Pirlo, Ambrosini, Kaka, Seedorf, Inzaghi.
                             
Man.Utd: Van der Sar, O'Shea, Vidic, Ferdinand, Heinze, Giggs, Scholes, Carrick, Ronaldo, Rooney, Smith.

Meer nieuws