Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Stamford Bridge
Valencia doet een uitstekende zaak
Dirk Pieters

Chelsea kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Valencia. De ploeg van José Mourinho kwam na een halfuur spelen op achterstand, maar vocht knap terug in de tweede helft. Didier Drogba maakte vlak voor het uur de gelijkmaker, nadat Silva de Spanjaarden eerder met een schitterende trap op voorsprong had geschoten.

Chelsea probeerde van in de beginfase Valencia onder druk te zetten en dat lukte vrij aardig. Een eerste kansje kwam er na drie minuten, maar Didier Drogba kon net niet bij een voorzet van Ashley Cole. Nog in de beginfase schoot Kalou mooi vanuit de draai tegen de dwarsligger: pech voor Chelsea. Na de eerste grote waarschuwing begonnen de bezoekers beter te spelen en dat leverde ook enkele kleine kansjes op. Eerst schoot Villa naast en even later kon David Silva net zijn voet niet goed tegen de bal zetten. Op het halfuur kwam Valencia verrassend op voorsprong. David Silva schoot van ver de bal enig mooi over Petr Cech in doel. Heel Chelsea stond er bij en keek er naar. De thuisploeg moest nu een tandje bijsteken en deed dat ook. Op slag van rust kopte Ballack de laatste kans net naast.

In de tweede helft nam Chelsea nog meer het initiatief. Het probeerde Valencia pijn te doen, maar de Spaanse verdediging hield vrij goed stand. Na 53 minuten kon Drogba dan toch profiteren van een foutje in de defensie. De aanvaller van Chelsea kopte de bal mooi over Canizares: 1-1. Nadien voerde Chelsea de druk nog op, maar Valencia bleef gevaarlijk counteren. Veel kansen leverde dat niet op, maar het bleef oppassen voor beide ploegen. In de slotfase kregen Carvalho en Shevchenko nog een kans, maar Miguel kon nog net de bal van de lijn vegen en zo bleef het 1-1. [TH]