psvPSV
livLiverpool FC
0-1
0-2
0-3
Datum: 03/04/2007 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Philipsstadion Eindhoven
PSV krijgt pak voor de broek van Liverpool
Thomas Dubois
| 0 reacties
PSV krijgt pak voor de broek van Liverpool
Foto: © SC

PSV mag een kruis maken over de halve finales van de Champions League. Timmy Simons en ploeggenoten verloren thuis met 0-3 van Liverpool. Waar de wedstrijd in de groepsfase nog op 0-0 eindigde waren het de vele afwezigen die PSV nu de das om deden. Liverpool was een maat te sterk. 
 
PSV moest het thuis stellen zonder enkele belangrijke pionnen uit de centrale as. Dat resulteerde de afgelopen weken ook in enkele mindere resultaten in eigen land. Zowel Alex, Koné als Afellay moesten van op de tribune toekijken. Het eerste gevaar kwam er op het kwartier. Crouch kon schieten, Gomes pakte zonder problemen. PSV probeerde om een vuist te maken, maar dat lukte niet zo goed. Integendeel, het was Liverpool dat het gevaarlijkst voor doel kwam. Dat resulteerde even voor het halfuur ook in de 0-1. Finnan zette voor en Steven Gerrard pakte uit met een kopbal die in het doel belandde. Verder dan enkele schoten van Farfan en Mendez kwam het niet.
 
Koeman probeerde het in de tweede helft met Sun Xiang in de plaats van Farfan. Dat bracht niet veel zoden aan de dijk, want al na vijf minuten in de tweede helft verdubbelde Riise de score. Hij pakte uit met een magistraal schot. PSV had duidelijk te leiden onder het aantal afwezigen want even na het uur stond de 0-3 op het bord. Over en uit voor PSV dat nog tevergeefs op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Ook Liverpool probeert nog, maar er wordt niet meer gescoord. PSV doet een slechte zaak en moet nog ferm aan de bak op Anfield Road, onze noorderburen staan voor een mission impossible.

Vooraf