Liverpool bezoekt gehavend PSV

Yves Dekoning
| 0 reacties
Liverpool bezoekt gehavend PSV
Foto: © SC

Kwartfinale Champions League
PSV - Liverpool

dinsdag 03-04-2007, 20u45
Philips Stadion

Liverpool en PSV ontmoeten elkaar opnieuw in de Champions League. Ook in de groepsfase traden ze tegen elkaar in de arena. Het duel in Eindhoven eindigde op 0-0, op Anfield won Liverpool met 2-0. De Reds werden uiteindelijk vrij vlot groepswinnaar voor de Nederlanders.

Engelse clubs lijken PSV wel te liggen. Van hun vorige wedstrijden tegen Engelse teams won de Lampenclub er vijf, vijf keer viel een gelijkspel uit de bus en slechts twee keer verloor de Nederlandse topclub. In de vorige ronde schakelde ze Arsenal nog uit. Liverpool overwon titelverdediger Barcelona. De Reds verloren nog maar één keer van een Nederlandse club, in 1966 haalde Ajax het met 5-1.

Bij PSV speelden Timmy Simons, Gomez en Alex tot nu toe elke minuut in de Champions League. De Braziliaanse verdediger is echter geblesseerd, net als aanvaller Aruna Koné, Michael Reiziger en youngster Ibrahim Affelay is twijfelachtig. Carlos Salcido mist de terugmatch als hij geel krijgt. 

Jamie Carragher is de enige Liverpudlian die alle wedstrijden in de Champions League volmaakte. Mohammed Sissoko mag niet meespelen. Jermaine Pennant en Dirk Kuyt moeten oppassen voor het gele gevaar. Craig Bellamy heeft last met ademen door een ribblessure, maar wil dolgraag spelen. Rafael Benitez liet zaterdag tegen Arsenal enkele sterkhouders aan de kant in functie van de match op PSV.


Vermoedelijke opstellingen
PSV: Gomez, Kromkamp, Da Costa, Alcides, Salcido, Affelay, Mendes, Simons, Cocu, Farfan, Kluivert.     

Liverpool: Reina, Finnan, Carragher, Agger, Riise, Aurelio, Pennant, Gerrard, Alonso, Kuyt, Crouch.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties