Stadion: Stamford Bridge

Herbeleef Chelsea - Liverpool FC (Champions League)

Volg de match tussen Chelsea en Liverpool FC live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vanavond wordt de terugwedstrijd tussen Chelsea en Liverpool gespeeld. De heenwedstrijd eindigde op een 1-1 gelijkspel. Wie speelt de finale tegen Manchester United ? Volg het vanaf 20u45 live !
Chelsea: Cech Petr, Essien Michael, Carvalho Ricardo, Terry John, Cole Ashley, Makelélé Claude, Ballack Michael, Lampard Frank, Cole Joe, Drogba Didier, Kalou Salomon.
Liverpool: Reina Páez José Manuel, Arbeloa Alvaro, Carragher Jamie, Skrtel Martin, Riise John Arne, Alonso Xabi, Mascherano Javier, Gerrard Steven, Kuijt Dirk, Benayoun Yossi, Torres Fernando José.
1
Onze excuses voor het kwartier vertraging.
1
We zijn eraan begonnen !
4
We zijn al even ver. Chelsea schoot het best uit de startblokken, maar kon nog geen kans afdwingen.
6
Drogba met een schot uit de tweede lijn. Reina moet zich reppen om de bal nog net in hoekschop te duwen.
10
Liverpool met de eerste kans. Torres kan van dichtbij op doel besluiten, maar Cech zit er tussen.
16
Riise met de vrije trap, maar de bal gaat in de muur.
18
Wat een grote kans ! Lampard stuurt Drogba voor Reina. De Ivoriaan kan vrij aanleggen, maar zijn bal gaat voorlangs.
21
Vervangen Martin Skrtel
Ingevallen Sami Hyypia

22
Essien waagt zijn kans. Hij schiet van ver op doel, maar Reina gaat goed plat.
23
Goede voorzet van Riisi richting Benayoun. De middenvelder probeert het in één tijd, maar kraakt zijn schot volledig.
25
Ballack met een uitstekend schot. Reina bokt uit voorzorg weg met de vuisten.
26
Liverpool countert. Na een snelle combinatie kan Kuyt net niet beslissen. De bal gaat in hoekschop.
28
We zien een zeer aantrekkelijke wedstrijd. Het tempo ligt gevoelig hoog en het spel gaat snel op en neer.
30
Liverpool moet vanavond nog minstens één doelpunt scoren als het wil doorstoten. Chelsea kan op de nul spelen, maar dat is een risisco voor de Blues.
32

Goal
Doelpunt van Didier Drogba (Onbekend Onbekend)
Chelsea op voorsprong ! Eerst pakt Reina nog uitstekend een schot van Kalou maar in de rebound schiet Drogba de bal hard in de korste hoek !
35
Voor Liverpool verandert er nu niet veel. Het moet scoren.
39
Liverpool gaat op zoek naar een tegendoelpunt, maar verder dan het strafschopgebied komen The Reds niet.
41
 Gele kaart voor Xabi Alonso
Kalou gaat op snelheid door en Alonso haalt hem neer.
42
Goede vrije trap van Ballack ! Hij schiet net naast het doel.
44
Chelsea lijkt de eerste helft uit te voetballen.
45
We krijgen nog één minuut extra.

Scheidsrechter
Rust
Chelsea staat verdiend op voorsprong ! Na een boeiende eerste helft was de wedstrijd redelijk in evenwicht, al waren de beste kansen zeker voor Chelsea. Hopelijk zien we een even aangename tweede helft.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is op gang getrapt.
48
Eerste grote kans van de wedstrijd. Na een voorzet kopt Gerrard de bal terug naar Kuyt. Die is te verrast en besluit op Cech.
54
Ballack legt de bal goed achter tot bij Lampard. De middenvelder schiet niet hard genoeg naar doel om Reina te bedreigen.
57
Cheslea is nog altijd de betere ploeg. Licerpool komt er niet uit.
62

Goal
Doelpunt van Fernando Torres (Onbekend Onbekend)
Liverpool knokt zich terug in de wedstrijd ! Benayoun met de goede actie en het steekballetje naar Torres, die de bal goed in doel schiet.
65
De wedstrijd is weer in evenwicht gebracht. Als er in de reguliere speeltijd niet meer wordt gescoord, zijn we op weg naar verlengingen.
68
Vervangen Salomon Kalou
Ingevallen Florent Malouda

75
Goede kans voor Chelsea ! Malouda kan aanleggen vanuit een scherpe hoek. De bal gaat in het zijnet.
78
Vervangen Yossi Benayoun
Ingevallen Jermaine Pennant

81
Cech komt goed uit op een voorzet van Pennant.
87
Beide ploegen vechten er nog wel voor, maar verlengingen lijken niet te vermijden.
90
Het tempo ligt nu hoog. We krijgen nog twee minuten extra tijd.
90
Er komen verlengingen aan ! Beide ploegen stretchen nog wat en begeven zich terug naar het veld.
91
Vervangen Joe Cole
Ingevallen Nicolas Anelka

Avram Grant brengt er een extra spits in.
95
Afgekeurd doelpunt van Chelsea ! Essien schiet een afvallende bal in doel, maar Drogba, die voor de neus van Reina stond, staat buitenspel.
97
Penalty voor Liverpool !! Lampard staat achter de bal.
98

Goal
Doelpunt van Frank Lampard (Onbekend Onbekend)
Lampard schiet de bal in de rechterhoek binnen ! Chelsea virtueel door !
98
Vervangen Fernando Torres
Ingevallen Ryan Babel

Gele kaart voor Álvaro Arbeloa

100
Het blijft kansen regenen. Nu kopt Xabi Alonso een hoekschop van Gerrard recht op Cech.
101
Chelsea met de tegenprik. Malouda met het schot, maar dat is te zwak om Reina te bedreigen.
104

Goal
Doelpunt van Didier Drogba (Nicolas Anelka)
Drogba schiet Chelsea wellicht naar de finale ! Anelke met de scherpe voorzet en Drogba knalt goed binnen !
105
Einde van de eerste verlenging. Als Liverpool nog twee keer scoort, gaat het alsnog door, maar die opdracht lijkt onmogelijk. Chelsea lijkt op weg naar de finale.
107
Twee hoekschoppen van Liverpool leveren niet veel op, alhoewel er toch wat geharrewar voor het doel van Chech was. Een penalty wordt geclaimt bij Liverpool, maar de scheidsrechter fluit niet.
110
Tien minuten is verwijderd van de Champions League-finale tegen aartsvijand Manchester United.
111
Chelsea krijgt nog een vrije trap na een fout van Mascherani op Malouda.
112
De vrije trap belandt in de muur en gaat in hoekschop.
114

Goal
Doelpunt van Ryan Babel (Onbekend Onbekend)
Wat een wedstrijd ! Babel met een schot van ver, Cech miskijkt zich en zo valt de bal in doel. Liverpool heeft terug hoop.