Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Stadio Olimpico
ManU neemt optie op halve finale
De Nijs Michael

Manchester United staat met één been in de halve finale van de Champions League. De Engelse topclub ging vanavond met 0-2 winnen op het veld van AS Roma en zou daardoor niet meer in de problemen mogen komen tijdens de terugmatch.

AS Roma kon niet rekenen op Totti en Perrotta, beide spelers waren geblesseerd. Toch waren het de Romeinen die de beste start namen, al noteerden we in de openingsfase weinig of geen gevaar. De eerste goede mogelijkheid kwam op naam van Panucci, hij kopte over. Op het half uur schoot Vucinic richting doel, zijn poging ging eveneens over. Manchester United dreigde amper, tot Scholes de bal voor doel bracht. Ronaldo liet doelman Doni geen schijn van kans en ManU had het belangrijke uitdoelpunt beet. Vucinic had nog voor de rust de mogelijkheid om zijn team op gelijke hoogte te brengen, maar dat lukte niet.

Ook in het begin van de tweede helft was het overwicht voor de Romeinen. Max Tonetto kreeg twee kansen, maar hij raakte niet voorbij doelman Van der Sar. Ook de poging van Panucci werd gestuit door de Nederlandse goalie. De thuisploeg bleef komen en Vucinic kreeg een grote kopkans, een fantastische reflex van doelman Van der Sar hield de 0-1 echter op het bord. AS Roma had veel energie verbruikt, maar kwam niet tot scoren. Daar profiteerde Manchester United van via Rooney, hij scoorde na een voorzet van Park en zette zijn team zo op een veilige 0-2 voorsprong. Enkele minuten later ging Ronaldo zijn kans, hij zag zijn schot sterven op de paal. Ook Carrick kreeg nog een vrije schietkans, maar geen van beide teams kwam nog tot scoren. Het bleef dus 0-2 en zo lijkt de halve finale zo goed als binnen voor Manchester United.