Stadion: Nou Camp Barcelona

Herbeleef Barcelona - FC Schalke 04 (Champions League)

Volg de match tussen Barcelona en FC Schalke 04 live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Goede avond en welkom vanuit Camp Nou. Wij verwachten u omstreeks 20:45 voor de terugwedstrijd tussen Barcelona en Schalke 04. De Spanjaarden hebben de uitwedstrijd gewonnen met 0-1. Scheidsrechter Roberto Rosetti zal de wedstrijd fluiten.
Barcelona: Váldes Víctor, Zambrotta Gianluca, Puyol Carles, Thuram Lilian, Abidal Eric, Xavi Hernández , Touré Yaya, Iniesta Andrés, Eto'o Samuel, Krkic Bojan, Henry Thierry.
Schalke 04: Neuer Manuel, Rafinha , Bordon Marcelo, Krstajic Mladen, Westermann Heiko, Jones Jermaine, Ernst Fabian, Altintop Halil, Kobiaschvili Levan, Asamoah Gerald, Kuranyi Kevin.
00:00
De spelers luisteren naar het CL Lied.
00:00
Touré en Puyol hebben al geel en zullen moeten opletten.
00:00
We krijgen 1 minuut stilte wegens het overlijden van Sprengers afgelopen zondag.
1
Schalke 04 heeft de wedstrijd afgetrapt. De eerste seconden tikken en we zijn vertrokken.
2
Overtreding op Rafinha. Vrije trap voor Schalke 04.
2
Schot uit de tweede lijn is van Altintop maar simpel in de armen voor Vàldes
3
Eerste keer Barcelona maar het schot ging over.
4
Schot van Asamoah gaat naast het doel.
6
De Duitsers zetten druk maar de counter kwam snel van Barcelona. Schot van Eto'o gaat naast.
7
Jones loopt goed rond en kan de bal door passen naar Kuranyi maar zijn schot ging over. Kleine kansjes voor de bezoekers.
7
Altintop trapt een bal op doel na een hakje van Asamoah waar Vàldes veel moeite mee had en moest de bal in twee keer weg tikken.
9
De bal wordt goed weggewerkt bij Barcelona.
9
Hoekschop voor Schalke 04.
10
 Gele kaart voor Rafinha
Tackle op Iniesta.
12
Wat een grote kans bij Barcelona. Iniesta pas prachtig naar Xavi maar hij mist deze kans op doel. Deze had erin moeten zitten. Hoekschop leverde niets op.
15
Nieuwe kans voor Schalke 04 maar de voorzet kan niet in doel worden gewerkt door Kuranyi waar hij een ongelukje heeft bij het springen maar de wedstrijd gaat weer verder.
16
Schot van Jones is te zwak om voorbij Valdes te geraken, zijn uittrap is te gehaast en bal voor Schalke.
17
De sfeer hier in het station is goed. Momenteel is Schalke 04 de betere partij met de meeste kansen en aanvallen. Barcelona heeft één grote kans gehad via Xavi maar de bal ging er niet in. De stand is nog steeds 0-0 na een kwartier spelen.
18
Aanval Barcelona waar Henry kan weg geraken maar Bordon werkt goed weg en de counter van Schalke 04 levert een hoekschop op.
18
Kuranyi kopt de bal hoog over.
20
Aardig schot van Jones gaat naast het doel van Valdes. De Duitsers zetten druk en hebben ook niets te verliezen.
22
Wat een kans voor Schalke 04, Kuranyi stond helemaal vrij voor het doel maar de bal was iets te hard en te ver om hem in doel te tikken. Barcelona wordt uitgefloten door de fans omdat ze de bezoekers zoveel kansen geven.
23
Overtreding op Bojan maar de vrije trap levert geen gevaar op.
24
Counter van Schalke 04 wordt door Abidal achter de zijlijn gewerkt.
26
Schalke 04 krijgt de bal goed rond gespeeld op het middenveld en kunnen zo hun kansen creëren.
26
 Gele kaart voor Heiko Westermann

27
Vrije trap voor Barcelona na een fout van Ernst.
27
Vrije trap gaat recht in de armen van Neuer na een trap van Iniesta.
27
 Gele kaart voor Fabian Ernst

28
Zware botsing bij Puyol en ligt geblesseerd op het veld.
29
Blijkbaar is er niets aan de hand met Puyol en kan verder spelen. We zijn terug weg.
30
Overtreding op Henry door Bordon.
31
De bal lag net buiten het strafschop gebied maar het schot gaat over.
32
Vervangen Levan Kobiashvili
Ingevallen Carlos Grossmuller

Vroege wissel in de eerste helft.
32
Barcelona komt na het eerste half uur nu beter in de wedstrijd en krijgen meer kansen.
33
Pas richting Eto'o is te hard en de bal is voor Neuer.
34
Schalke 04 blijft jagen achter de bal en zo worden er veel fouten gemaakt bij de thuisploeg.
35
Henry gaat liggen maar krijgt geen overtreding mee.
35
De bal wordt buiten getrapt door Westermann nadat Henry nog steeds op de grond ligt en met de hulp van Neuer probeert recht te komen.
36
En we gaan weer verder.
37
Schot van Westermann gaat hoog over. Hij kreeg veel ruimte maar trappen op doel is niet zijn specialiteit.
39
Voorzet van Henry is te ver en te hoog voor Eto'o.
40
Overtreding van Ernst op Iniesta.
40
Snel genomen maar overtreding van Eto'o.
41
Schalke 04 rukt op maar Westermann wordt neergehaald en krijgt even verzorging.
41
De laatste vijf minuten zijn ingegaan.
42
We zijn terug verder en de bal is bij Neuer.
43

Goal
Doelpunt van Yaya Touré (Onbekend Onbekend)
Uitbraak van Barcelona wordt door Touré simpel binnen getikt nadat Bojan laag voorzet en Bordon krijgt de bal niet goed weg en zo kan Touré binnen tikken.
45
Bal richting Eto'o maar buitenspel.
45
Er komen twee minuten extra tijd bij.
45
Foutje bij Schalke 04 waar Bojan past naar Iniesta maar zijn pas naar achter is mislukt want Xavi was niet ter plaatsen.
45
Druk bij Schalke 04 maar twee hoekschoppen na elkaar leveren geen gevaar op.

Scheidsrechter
Rust
De eerste helft zit erop. Schalke 04 was sterk begonnen met al van kansen maar de bal ging er niet in. Barcelona liet via Xavi een reuse kans liggen maar in de slot minuten kon de thuisploeg op voorsprong komen. Tot binnen een tiental minuten.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Tweede helft is van start. Er zijn geen wissels gebeurd.
47
Barcelona komt al snel in actie maar tweemaal buitenspel.
50
Eto'o zet de bal voor waar Bojan hem opneemt en goed past richting Henry maar zijn schot ging over het doel van Neuer.
50
Barcelona krijgt meer ruimte en creëren wat aanvallen.
51
Iniesta kapt zich goed vrij waarbij hij op doel kan trappen maar Neuer werkt hem goed in hoekschop.
52
Hoekschop wordt laag gegeven maar geen gevaar.
54
Voorzet van Jones is veel te laag maar Altintop wordt geraakt en krijgt een vrije trap mee.
56
De bal ligt zo'n 10 meter van het doel maar Valdes moet niet vrezen want de trap van Grossmuller gaat hoog over het doel.
57
Bordon onderschept de steek pas richting Henry.
57
Schot van Altintop wordt gepakt door Vàldes.
59
Overtreding op Kuranyi. Vrije trap snel genomen en de bal wordt rond gespeeld.
60
Hoekschop voor Barcelona na wat werkt van Eto'o en Xavi.
61
Bal gaat over iedereen heen.
62
Overtreding van Jones op Henry op eigen speelhelft.
62
Het spel lag even stil maar we gaan verder na een ongeluk bij Bordon.
64
 Gele kaart voor Carles Puyol
Hij zal er niet bij zijn voor de volgende match na een overtreding op Asamoah die wou gaan uitbreken.
64
Eto'o kan goed weglopen maar verliest de bal aan Jones.
65
Voorzet van Abidal wordt weggewerkt.
66
Schot van Xavi wordt door Neuer in hoekschop gewerkt.
67
Hoekschop levert geen gevaar op. Touré kan nog even uithalen maar recht in de armen van Neuer.
69
Vervangen Gerald Asamoah
Ingevallen Vicente Sanchez

70
Nog een twintigtal minuten.
71
Sànchez kon goed oprukken maar geraakte niet geraaid. Counter van Barcelona waar Bojan voorzet maar geen gevaar.
71
De thuisploeg zet veel druk momenteel en Schalke is in de tweede helft minder aanvallend.
72
Bojan speelt een prachtige wedstrijd op rechts waar hij een pas doet richting Xavi maar de bal gaat in hoekschop.
73
Vervangen Bojan Krkic
Ingevallen Giovani Dos Santos

De beste speler wordt van het veld gehaald waar de supporters niet mee kunnen lachen en fluiten Frank Rijkaard uit!
74
Hoekschop levert geen gevaar op.
75
Schot van Altintop gaat over het doel van Valdes.
77
Vervangen Rafinha
Ingevallen Søren Larsen

Extra aanvaller erin. Alles of niets voor Schalke 04
78
Sanchez gaat neer maar krijgt geen fout mee. Aanval Barcelona.
78
Bordon loopt de bal voor Henry weg en het wilt niet lukken voor hem.
80
Kans voor Kuranyi maar de bal gaat in hoekschop.
80
Hoekschop genomen maar moet opnieuw genomen worden.