Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Barcelona met zuinige zege door naar halve finale
viki meeuwis

Barcelona won de uitwedstrijd in Gelsenkirchen met 1-0 en had dus een goede uitgangspositie. Ook vanavond besloot het de wedstrijd met die uitslag.

Schalke mag met opgeheven hoofd de Champions League verlaten. Dit avontuur gaat zeker in de 100-jarige geschiedenis van de club niet onopgemerkt voorbij. Schalke was in het begin van de wedstrijd de betere ploeg. Asmoah in de beginfase, Kuranyi tot twee keer toe en Altintop iets voor er twintig minuten gespeeld waren kwam alledrie dicht bij een doelpunt maar de afwerking liet te wensen over. Na dit offensief van Schalke viel het tempo een beetje terug. Barcelona speelde zeker niet hun beste voetbal maar net voor de rust wist de ploeg van Frank Rijkaard toe te slaan. Yaya Touré met een pass naar de flank waar Krkic stond. Die speelde een lage kruisbal die door Bordon hoog in de lucht werd gewerkt en terug het veld in. Mladen Krstajic wist de bal van de doellijn weg te koppen en een owngoal te voorkomen maar de bal kwam bij Touré terecht die zo, vanop korte afstand,  zijn eerste Champions League doelpunt kon scoren.

De tweede helft was bijna gelijk aan de eerste. In de beginfase van de tweede helft waren het vooral Iniesta en en keer Henry, die overigens teleurstelde in deze wedstrijd, die enkele keren voor het doel van Schalke konden komen. Geen van beide ploegen kon echter zijn stempel drukken op de tweede helft, hoewel beide kanten wel enkele kansen konden afdwingen. Tegen het einde van de wedstrijd leek het of Schalke tevreden was dat het al zover geraakt was in het kampioenenbal en Barcelona speelde de wedstrijd rustig uit.