munManchester United
asrAS Roma
Datum: 09/04/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Old Trafford
Manchester United verdiend naar halve finale CL
T. Coremans
| 0 reacties
Manchester United verdiend naar halve finale CL
Foto: © SC

Manchester United is er zoals verwacht in geslaagd de halve finales van de Champions League te bereiken. AS Roma kon de thuisploeg nooit echt onder druk zetten. De 0-2 nederlaag uit de heenwedstrijd bleek een onoverbrugbare taak.

De Engelse stad Manchester stond woensdagavond op scherp voor de komst van AS Roma. De Mancunians wonnen de heenwedstrijd in de Champions League met 0-2. Een zwaar verdikt voor de toen thuisspelende Romeinen. Manchester United thuis verslaan was alvast een moeilijke puzzel voor Roma. Benieuwd wat Spaletti nog kon rapen met zijn Italianen in Engeland. Sir Alex Ferguson hield alvast Rooney, Ronaldo en Scholes op de bank. Gewaagde gok?

Het zinderende Old Trafford daverde op zijn grondvesten na het bekijken van de openingsfase. Manchester United begon superieur zonder enkele grote vedetten. Sterren als Piqué en Park konden nog eens schitteren. Een bedrijvige Hargreaves zorgde voor het meeste gevaar met enkele snedige voorzetten van op de rechterflank. Na tien minuten kwam hij zelfs alleen voor doelman Doni maar die hield zijn netten schoon.

Halverwege het eerste bedrijf herstelde de bezoekers het evenwicht. Vucinic toonde zich het gevaarlijkst maar stuitte telkens op een attente Van Der Sar. De thuisploeg, onder leiding van Ferdinand, voetbalde vlekkeloos maar kon niet voorkomen dat de scheidsrechter op het half uur de bal op de stip legde. De Rossi nam plaats achter het leer maar bedankte en trapte de strafschop het publiek in. Manchester United voetbalde zich met licht speloverwicht richting de pauze.

De tweede helft oogde alvast minder inspiratievol. Het was lang wachten op de eerste goede kans na de rust. Vucinic trapte vanaf ongeveer 25 meter op doel, Van Der Sar kon de bal niet klemmen. Gelukkig voor de Nederlander sloot zijn defensie tijdig bij, Cassetti lag op de loer. AS Roma probeerde maar kreeg de Red Devils niet onder de duim.

Tevez sloot alle boeken voor de bezoekers. Twintig minuten voor tijd kopte hij een voorzet, van wie anders dan Hargreaves, knap tegen de touwen. De Romeinen moesten nu drie maal raak treffen om de volgende ronde te behalen. Een onmogelijke opdracht. Buiten enkele makke afstandsschoten gerekend kwam United niet meer in gevaar. De Engelsen plaatsten zich verdiend voor de volgende ronde.

In de halve finale wacht het grote Barcelona. De halve finales bevatten nog drie Engelse clubs waaronder Liverpool, Chelsea en dus na vanavond ook Manchester United.