Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Stamford Bridge
Fenerbahçe kan Chelsea niet verrassen
Ronny anthonis

Fenerbahçe is er niet geslaagd in het hol van de leeuw met de kwalificatie te gaan lopen. Een relatief bleek Chelsea kon op eigen veld met 2-0 winnen.

Het meest verrassende gezicht op het veld moest wel doelman Cudicini zijn. Hij verving Chelsea-doelman Cech nadat die in botsing kwam met een ploegmaat en zijn gezicht kwetste. Het was echter zijn collega aan de overkant die zich al vroeg mocht omdraaien. Al na amper vier minuten stond Chelsea virtueel in de kwartfinale. Ballack kopte een vrije trap van Lampard voorbij Volkan in doel. De Chelsea-goalie liet zich vanwege een knieblessure al na 25 minuten vervangen door Henrique Hilario Sampaio, derde doelman bij de Engelsen.

De Turken kwamen duidelijk om te verdedigen en lieten zich makkelijk onder de voet lopen door de thuisploeg. Vijf minuten na de openingsgoal was het alweer bijna raak voor Chelsea, Joe Cole trof echter de paal. Net wat later schoot Drogba de bal niet zo ver over het doel. Sentürk en Lugano konden dreigen voor de bezoekers maar hun pogingen belandden net naast het doel van Hilario.

Het spel van Chelsea was nooit imponerend maar toch genoeg om de Turken af te houden. In de tweede helf was het balbezit gelijk en ook het spel ging meer op en af, zonder echte kansen weliswaar. Even sensatie wel als Volkan zomaar achter een bal aanliep in plaats van in doel te blijven, Moreno schoot zijn doelman goed te hulp. Fener-coach Zico speelde dan alles of niets en bracht met de onvoorspelbare Kezman een extra spits in.  De extra druk werd Chelsea een half uur lang bijna teveel tot Essien de bal in de voeten van Lampard kon leggen. Hij schoot vijf minuten voor tijd Chelsea richting halve finale.