Stadion: Stade Gerland

Herbeleef Lyon - Barcelona (Champions League)

Volg de match tussen Lyon en Barcelona live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Lyon wil nu eindelijk ook eens ver geraken in de Champions League. Dan moet het echter voorbij Barcelona. Barça is één van de absolute topfavorieten voor de eindzege. Kan Lyon thuis een goed resultaat neerzetten of eindigt het Europese avontuur voor de Franse kampioen al opnieuw in de achtste finales? De heenwedstrijd belooft alvast interessant te worden.
Lyon: Lloris Hugo, Cris Cristiano Marques, Boumsong Jean-Alain, Ederson Honorato, Juninho Pernambucano, Benzema Karim, Grosso Fabio, Mensah John, Makoun Jean II, Keita Kader, Toulalan Jérémy.
Barcelona: Valdes Víctor, Pique Bernabeu Gerard, Marquez Alavarez Rafael, Puyol Saforcada Carles, Xavi (Xavier) Hernández Creus, Alves da Silva Daniel, Touré Yaya, Busquets Sergio, Eto'o Samuel, Messi Lionel Andres, Henry Thierry.
1
Ref Wolfgang Stark fluit de wedstrijd op gang.
3
Henry wordt voor het eerste in de diepte gestuurd, maar doelman Lloris is sneller op de bal.
6
Barcelona neemt het initiatief in de beginfase van de wedstrijd.
7

Goal
Doelpunt van Pernambucano Juninho (Onbekend Onbekend)
Wat een opmerkelijke goal van Juninho! Een vrije trap waait vanuit een scherpe hoek verrassend rechtstreeks binnen. Valdes is helemaal verrast. Hier lijkt de doelman van Barça toch niet helemaal vrijuit te gaan.
8
Bijna was het 2-0! Benzema komt oog in oog met doelman Valdes, maar via de voet van Piqué belandt de bal nog in hoekschop.
9
Nu weer een gevaarlijke voorzet van Grosso, maar Piqué ruimt op. Barcelona heeft het zeer moeilijk.
11
Een schot van Ederson gaat enkele meters over de kooi van Valdes.
13
Jean Makoun nu met een schot dat naast gaat. Sterk wat Lyon in het openingskwartier laat zien!
14
Eto'o komt heel dicht bij de gelijkmaker. De Kameroener besluit op de paal!
16
Valdes werkt een voorzet van Benzema weg met de hand. In de rebound schiet Keita naast. Het blijft opletten voor Barcelona.
22
Hoekschop voor Barcelona, maar zonder resultaat.
23
Toulalan krijgt de eerste gele kaart van de wedstrijd.
24
Een vrije trap van Xavi gaat zo'n meter over.
27
Karin Benzema trapt in de draai op de paal! Barça ontsnapt aan de 2-0.
28
De reactie van Barcelona laat niet lang op zich wachten. Het schot van Messi wordt afgeblokt in hoekschop.
28
Messi zet voor, maar de bal waait voorbij alles en iedereen.
30
Makoun schiet in de draai voorlangs. Lyon blijft gevaarlijk.
32
 Gele kaart voor Fabio Grosso
Grosso krijgt geel na een overtreding op Messi.
33
Keita zet goed voor, maar Valdes zit er prima tussen. Anders had Benzema de bal maar binnen te tikken.
34
 Gele kaart voor Daniel Alves

40
Een kopbal van Grosso belandt bij Busquets, die op zijn beurt over kopt.
45
Barça dwingt vlak voor de rust nog een hoekschop af.
45+1
Lloris bokst de hoekschop weg uit het strafschopgebied.

Scheidsrechter
Rust
Lyon staat aan de rust op voorsprong na een vroeg doelpunt van Juninho. Barcelona speelde een vrij matige eerste helft. Barça zal toch uit een ander vaatje moeten tappen in de tweede helft.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Barcelona trapt de tweede helft op gang.
52
De tweede helft begint minder spectaculair dan de eerste. Kansen waren er na de rust nog niet.
54
Een vrije trap van Juninho, vanop meer dan 30 meter, belandt in de handen van Valdes.
57
Een vrije trap van Alves wijkt af op Grosso. Lloris met de goeie reflex en hoekschop voor Barça.
57
De hoekschop wordt weggewerkt. Lyon kan weer ademhalen.
60
De bezoekers slagen er maar niet in om de thuisploeg onder druk te zetten. Lyon vangt Barcelona met een dubbele gordel op en dat lukt zeer aardig.
61
 Gele kaart voor Carles Puyol

62
Een indraaiende vrije trap van Juninho is gevaarlijk, maar Marquez tikt in hoekschop. De scheidsrechter zag het echter anders en zo krijgt Lyon geen corner.
63
 Gele kaart voor Sergio Busquets

64
Marquez kopt een vrije trap van Xavi ongevaarlijk naast.
64
Vervangen Honorato Ederson
Ingevallen César Fabián Delgado

Coach Puel haalt Ederson naar de kant en Delgado komt in zijn plaats.
67
Eindelijk eens een goeie actie van Messi, maar de voet van Toulalan brengt redding.
67
Lloris houdt de thuisploeg overeind met een schitterende reflex na een kopbal van Pique.
67

Goal
Doelpunt van Thierry Henry (Rafael Marquez Alavarez)
Nu is het wel raak! Thierry Henry scoort op Franse bodem. Marquez kopt door en de aanvaller kkopt aan de tweede paal binnen.
72
Het is heel wat stiller geworden in Lyon. Barcelona heeft nu de wedstrijd in handen genomen.