Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stade Gerland
Barcelona doet goede zaak in Lyon
Kevin Van Cutsem

Olympique Lyon en Barcelona hielden de bordjes in evenwicht vanavond: 1-1. Juninho, met een magistrale vrije trap, en Henry zorgden voor de doelpunten.

Lyon kreeg in de eerste helft voldoende kansen om afstand te nemen van de bezoekers, maar vooral Benzema (foto rechts) had zijn vizier niet op scherp. Toch ging de meervoudige Franse kampioen met een voorsprong de rust in.

Juninho Pernambucano lepelde een vrije trap vanaf de zijlijn, over alles en iedereen, in doel. Meteen zijn 42ste doelpunt uit vrije trap voor Lyon. Barcelona was in de eerste helft enkel gevaarlijk via Samuel Eto’o. Zijn bal stuitte op de paal.

Na rust herstelde Barcelona het evenwicht. De Spanjaarden trokken het initiatief naar zich toe en scoorden de verdiende gelijkmaker. Verdediger Rafael Márquez kopte een hoekschop door tot bij de vrijstaande Thierry Henry, die aan de tweede paal maar binnen te koppen had.

Lyon perste er een slotoffensief uit, maar scoorde niet meer. Vanwege het uitdoelpunt is Barcelona licht in het voordeel tijdens de return in Camp Nou.