bayBayern München
0-1
0-2
0-3
63' Franck Ribéry (pen)
0-4
84' Luca Toni
0-5
90+1' Luca Toni
Datum: 25/02/2009 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: José de Alvalade Lissabon
Bayern vreet Sporting met haar en huid op
Jeroen Pyl

Bayern München mag zich al opmaken voor de kwartfinales. Der Rekordmeister verpletterde Sporting Lissabon met 0-5 in de achtste finales van de Champions League. Ribéry en Toni namen elk twee goals voor hun rekening.

Sporting kwam nochtans goed uit de startblokken. In een eerste helft die bol stond van de fouten en hoekschoppen, trapten de Portugezen het vaakst op doel. De thuisploeg werd echter koud gepakt toen Franck Ribéry (foto) op de counter net voor rust de 0-1 op het bord zette.

Sporting had dus wat recht te zetten na de pauze. Daar kwam echter niets van in huis. Bayern verdubbelde op het uur via een doelpunt van Miroslav Klose de score. Wat volgde was een absolute afstraffing.

Ribéry maakte de partij vijf minuten later koud van op de stip. Landgenoot Daniel Van Buyten mocht het laatste kwartier nog volmaken als invaller voor Lucio. Luca Toni had nog niet gescoord vanavond en besloot daar iets aan te doen. In de laatste tien minuten zette de Italiaanse international het een en ander recht door nog twee treffers uit zijn mouw te schudden: 0-5.

De terugwedstrijd wordt, behoudens een achtste wereldwonder, een maat voor niets. Sporting koopt niets met een verdienstelijke eerste helft en mag zich nu volop concentreren op de Portugese titelstrijd. Bayern lijkt weer springlevend na de twee opeenvolgende nederlagen in de Bundesliga.