intInter Milaan
munManchester United
Datum: 24/02/2009 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Inter en Manchester houden elkaar in evenwicht
Jeroen Pyl
| 0 reacties
Inter en Manchester houden elkaar in evenwicht
Foto: © SC

De topaffiche tussen Inter Milan en Manchester United is op een scoreloos gelijkspel uitgedraaid. In een aangename, faire wedstrijd hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Alles ligt nog open voor de terugwedstrijd op Old Trafford.

Cristiano Ronaldo voelde zich duidelijk in zijn sas in het Giuseppe Meazza stadion. De Portugese superster nam Inter-doelman Julio Cesar de hele eerste helft onder vuur. Buiten enkele gepaste reddingen had Cesar nog het geluk dat de doelpaal aan zijn zijde stond.
 
Manchester domineerde en zocht uitvoerig naar een uitdoelpunt. Inter kon daar bitter weinig tegenover stellen. De equipe van José Mourinho voetbalde geen enkele doelrijpe kans bijeen in de eerste periode. Een 0-0 ruststand viel dan ook in goede aard bij de Milanezen.
 
Zo tam de Italiaanse grootmacht de wedstrijd begon, zo furieus hernam ze de partij na de pauze. Adriano en Ibrahimovic herpakten zich en de Braziliaanse krachtpatser scoorde ei zo na met een mislukt schot.
 
In het laatste half uur herstelden The Mancunians het evenwicht, maar verder dan één grote kans voor routinier Ryan Giggs kwamen de bezoekers niet. Beide ploegen leken tevreden te zijn met de tussenstand. Het slotwoord was voor Cristiano Ronaldo, die met een harde vrije trap Julio Cesar nog één keer het leven zuur maakte. Binnen twee weken ontvangt Manchester Inter op Old Trafford.
Herbeleef Inter Milaan - Manchester United