Datum: 13/08/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Arke Stadion
Onervaren Arsenal zet Twente opzij
T. Coremans
| 0 reacties
Onervaren Arsenal zet Twente opzij
Foto: © SC

FC Twente is thuis zonder enige schaamte met 0-2 ten onder gegaan tegen Arsenal. Twente voetbalde goed mee maar kon aanvallend niet overtuigen.

Een veelbelovende openingsfase van de thuisploeg kon niet voorkomen dat Arsenal de zege in de wacht sleepte. Twente bikkelde knap mee maar moest zich diep in de tweede helft een eerste maal gewonnen geven. Kort voor affluiten verdubbelde Adebayor de score waardoor onze noorderburen voor een quasi onmogelijke opdracht staan. Voor Twente-coach Steve McClaren wordt de terugwedstrijd in het Emirates Stadium een allicht onaangenaam weerzien met het vaderland.

Door werken aan het eigen Arke Stadion moest FC Twente zijn thuiswedstrijd in de voorrondes afwerken bij streekgenoot Vitesse. De Arnhemse Gelredome was de bestemming voor dit kijkstuk. Zonder sterren als Fabregas, Touré, Senderos, Nasri en Rosicky had Arsenal weinig moeite met de grillen van de thuisploeg.

Twente vocht naar waarde maar wist de jonge, soms nog onervaren, spelersgroep van Arsène Wenger amper te bedreigen. De afwezigheden van topschutter N’Kufo en Hersi bleken bij afloop doorslaggevend. Het middenveld kwam sterk voor de dag maar aanvallend schoot de club uit Enschede tekort. Arsenal had weinig moeite met de druk die de thuisploeg probeerde te creëren. Enkele halve kansjes en een schot in het zijnet waren de enige kopzorgen voor Almunia.

Bij aanvang van de tweede helft viel meteen op hoe Arsenal korter op de bal speelde. Twente kwam moeilijker tot combineren en stak sporadisch de neus aan het venster. Iets na het uur slingerde Van Persie een vrije trap in de richting van William Gallas. De Fransman wist de bal onorthodox met de knie in doel te werken: 0-1. Het tegendoelpunt waar heel Twente voor vreesde geschiedde. Een aangeslagen thuiselftal kwam de klap niet te boven en incasseerde kort voor tijd een tweede tegendoelpunt. Na een tegenaanval legde Theo Walcott de bal panklaar voor Adebayor die Boschker makkelijk te grazen nam: 0-2.

De Champions Leaguepoules leken na vanavond te hoog gegrepen voor dit Twente. Neemt niet weg dat de club uit Enschede een verdienstelijke wedstrijd speelde. De UEFA Cup wordt voor Twente allicht een waardig alternatief.