staStandard
livLiverpool FC
Datum: 13/08/2008 21:05
Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Onvermoeibaar Standard niet beloond
T. Coremans
| 0 reacties
Onvermoeibaar Standard niet beloond

Standard de Liège heeft in de heenwedstrijd in de voorrondes van de Champions League 0-0 gespeeld. De Luikenaars domineerden de hele wedstrijd maar waren niet doeltreffend. Liverpool hield met moeite het hoofd boven water.


De Rouches konden vanavond geschiedenis schrijven. Hoewel het enkel de heenwedstrijd betrof kon in de omgeving van Luik vanavond een fenomeen bekrachtigd worden. De Engelsen moesten startten zonder een licht geblesseerde Gerrard. De afwezigheid van de superieure aanvoerder kon geen excuus zijn voor een eventueel slechte vertoning. Sclessin daverde een kwartier voor het eerste fluitsignaal op zijn grondvesten.

Rode sjaaltjes en vlaggen, een sfeer vergelijkbaar met die op Anfield, de sterren van Liverpool waanden zich aanvankelijk thuis maar daar was op het veld weinig van te merken. De Luikenaars schoten weergaloos uit de startblokken. Een kopbal van Fellaini vroeg in de wedstrijd belandde tegen de paal en ging al dan niet over de doellijn. Kort daarop kreeg Standard een strafschop na handspel van Dossena. De nonchalante Dante trapte zwak op Reina.

Met volle overgave deden de Luikse sterren het zweet op de Engelse voorhoofden bruisen. Liverpool stond perplex door de overmacht van de thuisploeg. Fellaini kon andermaal dreigen met een gevaarlijke kopbal. Een magere counter via Dossena en een zwakke vrije trap van Xabi Alonso waren het enige dat Liverpool Standard van antwoord diende. Standard speelde voetbal van ‘hoogstaand’ niveau. Liverpool kwam in de eerste helft ongehavend uit de hel van Sclessin.

Een even geïnspireerd Standard kwam na de rust meteen sterk opzetten. Reina toonde zich attent na een vrije trap van aanvoerder Defour. De inspanningen die de thuisploeg verrichtten leken de tegenstander moeiteloos lam te leggen. Twee seizoenen geleden bekroonden de Reds zichzelf tot beste club van Europa door een schitterende comeback tegen AC Milan. Daar was vanavond weinig van te bespeuren. Het onvermoeibare Standard-middenveld deed de Luikse dromen verder reiken.

Eenzaam in de spits wachtte Fernando Torres zijn kans af om genadeloos toe te slaan. Zowel Mohammed Sarr als de veelbesproken Mikulic volgden de ambities van hun teamgenoten en sloten de Luikse rangen zorgvuldig af. Voor elke meter knokkend kwamen de Rouches als enige tot noemenswaardige wapenfeiten. Igor De Camargo was er heel dichtbij. De Braziliaanse Belg kopte de bal maar net naast. Diep in de tweede helft mocht de twijfelachtige Steven Gerrard dan toch opdraven. De zenuwen slopen meteen het stadion in nadat ‘Stevie’ zich achter een vrije trap schaarde. Espinoza zag de bal langs de goede kant van de kruising zweven.

De thuisploeg overklaste onbetwistbaar de Engelse favoriet maar slaagde er niet in tijdens het slotkwartier Reina te beschamen. Defour en Co hielden FC Liverpool in een houtgreep maar wisten zelf niet genadeloos toe te slaan. De gemiste strafschop van Dante zou over twee wedstrijden wel eens doorslaggevend kunnen zijn. Liverpool met een fitte Gerrard aangemoedigd door de ontembare aanhang ten huize Anfield zullen het nodige vuur aan de Luikse schenen leggen.