Stadion: Emirates Stadium

Herbeleef Arsenal - Dinamo Kiev (Champions League)

Volg de match tussen Arsenal en Dinamo Kiev live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Arsenal zit in de hoek waar de klappen vallen. Afgelopen weekend werd er nog met 3-0 verloren bij Manchester City. In de competitie haalden de Gunners 0 op 6 en ook in de Champions League kan het zich geen misstap permitteren. Dynamo Kiev wordt een lastige tegenstander. De Oekraïners doen het goed in de eigen competitie en verloren dit seizoen in de Champions League op verplaatsing nog niet. Arsenal is dus meteen gewaarschuwd.
Arsenal: Almunia Manuel, Gallas William, Clichy Gael, Song Alexandre, Silvestre Mikael, Djourou Johan, Vela Carlos, Denilson de Oliveira , Ramsey Aaron, Fabregas Francesc, Van Persie Robin.
Dinamo Kiev: Bohush Stanislav, Betão , Ghioane Tiberiu, Vukojevic Ognjen, Eremenko Roman, Diakhaté Pape Malikou, Milevsky Artem, El Kaddouri Badr, Asatiani Malkhaz, Aliev Aleksandr, Bangoura Ismaël.
1
Arsenal trapt de wedstrijd op gang.
2
De eerste actie in de wedstrijd komt van Kiev. Bangoura besluit echter ongevaarlijk naast.
5
Voor Fabregas is het zijn eerste wedstrijd als nieuwe aanvoerder van Arsenal.
6
Almunia plukt een voorzet van Betao uit de lucht.
8
Arsenal met de eerste kans. Ramsey wordt aangespeeld, maar via een been van Diakhaté wordt het een hoekschop. Die levert echter niets op.
13
Weinig sfeer en weinig opwinding voorlopig in de wedstrijd.
17
 Gele kaart voor Artem Milevsky
Milevski krijgt geel na wat opstootjes in het strafschopgebied bij een vrije trap van Arsenal.
18
Een indraaiende vrije trap van Van Persie wordt goed weggebokst door Bohush.
20
Een kopbal van Ramsey gaat naast.
23
Wat een matige start van de wedstrijd. Er is nauwelijks wat te beleven.
27
Knappe aanval van Dinamo Kiev. Er volgt ook een schot van Aliev, maar in de handen van Almunia.
28
Een voorzet van Vela wordt door alles en iedereen gemist, maar Ramsey trapt uiteindelijk onbesuisd over en naast.
31
 Gele kaart voor Robin Van Persie

35
Een schot van Robin Van Persie wijkt af.
38
William Gallas lijdt dom balverlies. Bangoura kan bijna profiteren: de spits trapt op de buitenkant van de paal.
39
 Gele kaart voor Malkhaz Asatiani
Asatiani krijgt geel na een overtreding op Carlos Vela.
40
Weer een gevaarlijke vrije trap van Van Persie, maar Silvestre duwt de bal meters over.
45
Vlak voor de rust dwingt Arsenal nog een hoekschop af.
45
Doelman Bohush moet een hoekschop aan de andere kant toestaan.
45
William Gallas scoort, maar hij stond in buitenspelpositie.

Scheidsrechter
Rust
Bij 0-0 gaan beide teams de kleedkamers in. De eerste helft was zeer matig, met bijzonder weinig spektakel. Misschien dat het in de tweede helft aangenamer wordt, want Dinamo Kiev moet winnen om de uitschakeling te vermijden. Porto staat immers 0-2 voor bij Fenerbahçe.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
49
Van Persie krijgt tot twee keer toe de bal niet binnen. De tweede keer trapt hij tegen zijn eigen ploegmaat Gallas aan.
50

54
Ghioane trapt ver over doel.
55
Bangoura trapt enkele meters naast. Kiev probeert toch voor wat gevaar te zorgen na de rust. De Oekraïners moeten winnen om nog kans te maken op de achtste finales.
56
Almunia pakt een schot van Aliev. Kiev zet Arsenal onder (lichte) druk.
57
Vela trapt vanuit een scherpe hoek, maar doelman Bohush kan een corner niet vermijden.
58
De daaropvolgende hoekschop levert niets op voor Arsenal.
67
Van beterschap in de tweede helft is geen sprake. Arsenal eist het balbezit opnieuw op. Nochtans is het Kiev dat absoluut moet scoren.
69
Vervangen Aaron Ramsey
Ingevallen Nicklas Bendtner

75
Kansen zien we nauwelijks of niet, maar spannend blijft het wel. De 0-0 tussenstand is ook voor Arsenal niet echt comfortabel.
77
Vervangen Carlos Vela
Ingevallen Jack Wilshere

Jack Wilshere viert op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de Champions League.
77
Een reuzekans voor Milevski, maar Almunia houdt Arsenal overeind.
79
Van Persie zet voor, maar Bendtner komt net de laat om binnen te tikken.
86
Dinamo Kiev lijkt niet meer in staat om nog de broodnodige zege te pakken. Arsenal heeft genoeg aan een punt en probeert de wedstrijd uit te spelen.
87

Goal
Doelpunt van Nicklas Bendtner (Onbekend Onbekend)
Arsenal komt toch nog op voorsprong. Nicklas Bendtner trapt de bal knap voorbij Bohush: 1-0 voor de Gunners.