arsArsenal
kieDinamo Kiev
Datum: 25/11/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Emirates Stadium
Groep G: Arsenal zonder glans naar achtste finales
Nico Wieme
| 0 reacties
Groep G: Arsenal zonder glans naar achtste finales
Foto: © SC

Arsenal heeft zich dankzij een zuinige 1-0-zege tegen Dinamo Kiev geplaatst voor de achtste finales van de Champions League. De Gunners hadden aan een doelpunt van Bendtner genoeg om moeizaam afstand te nemen van de Oekraïners.

Arsenal ontving dinsdagavond in groep G van de Champions League Dinamo Kiev. Een overwinning bracht de Engelsen altijd in de volgende ronde. De Oekraïners, altijd een te duchten tegenstander, pakten best minstens een punt met het oog op kwalificatie voor de achtste finales.
 
Weinig animo
In de eerste helft viel er niet veel te beleven. De wedstrijd zat constant op slot, geen van beide ploegen kon echt zijn wil opleggen. De thuisploeg moest zich optrekken aan enkele flitsen van de youngsters Vela en Ramsey. Kiev beperkte zich voornamelijk tot defensieve organisatie. Het resultaat was dat er niet veel kansen te noteren vielen.
 
Kansjes Arsenal
Na acht minuten speelde Vela Ramsey vrij, maar het schot van de Arsenaljongeling werd geblokt. Iets voorbij het kwartier bokste Bohush een vrije trap van Van Persie weg voor de neus van Gallas. Daarna was het wachten tot iets voor het halfuur toen de Kievdoelman zich compleet verkeek op een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet van Vela. Op een nieuwe vrije trap van Van Persie stond Silvestre ongelukkig in de weg; in plaats van de bal in doel te deviëren, tikte hij hem met de dij hoog over.
 
Op de paal
De beste kans voor de rust was nog voor de bezoekers. Gallas liet zich als een miniem de bal ontfutselen door Bangoura; het schot van de Guineeër spatte uiteen op de bal. Arsenal zette daarna nog even druk, wat resulteerde in enkele hoekschoppen. Op één daarvan scoorde Gallas, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel.
 
Even vuur
Het begin van de tweede helft leek beterschap te brengen, maar na tien minuten ging de storm langs beide zijden liggen. Fabregas mocht een vrijschop nemen, waarna Van Persie eerst op een Oekraïner besloot en daarna op ploegmaat Gallas. Aan de overkant trapte Bangoura naast en besloot Alyev van ver buiten de zestien op Almunia.
 
Slaapverwekkend voetbal
Daarna viel er lange tijd niet veel te zien. Een klein kwartier voor tijd werd Milevsky vrijgespeeld in het penaltygebied, maar Almunia behoedde zijn team voor een achterstand. De reactie van Arsenal mocht er best zijn: op een voorzet van Van Persie kwam invaller Bendtner (links op de foto) enkele tellen te laat om de bal over de doellijn te werken.
 
Arsenalscore
Toen iedereen zich al met een scoreloos gelijkspel verzoende, verstuurde Fabregas een lange bal naar Bendtner. De Noor controleerde de bal met de bovenkant van de arm, nam hem mee met de dij en knalde in de korte hoek binnen. Kiev moest de kelk nog tot de bodem ledigen toen Alyev rood kreeg nadat hij scheidsrechter Hamer iets te hardhandig opzij duwde. De Londenaars plaatsen zich dankzij deze zege voor de volgende ronde op het Kampioenenbal.
Herbeleef Arsenal - Dinamo Kiev

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 5)