Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Groep A: AS Roma in een zetel naar laatste match
Nico Wieme

AS Roma heeft revanche genomen voor de nederlaag die Cluj hen op de openingsspeeldag toediende. De Italianen wonnen met 1-3 en piloteren zich daardoor in een zetel naar de laatste speeldag in groep A. Cluj kan enkel nog een Uefa Cupticket halen.

Cluj ontving woensdagavond in groep A van de Champions League AS Roma. De Roemeense debutant verraste op de openingsspeeldag de Romeinen door er met 1-2 te gaan winnen. AS Roma was uit op eerherstel en wil zich tevens zo snel mogelijk kwalificeren voor de volgende ronde.

De thuisploeg begon het best aan de match met al onmiddellijk een goede mogelijkheid voor Koné, maar de Burkinees besluit op Doni. Op de elfde minuut lepelde Perrotta de bal mooi over de Clujdoelman en Brighi (foto) die zijn eerste doelpunt in de Champions League maakte. De Roemenen lieten het niet aan hun hart komen en Trica schoot de gelijkmaker rakelings langs het Romadoel.

Halfweg de eerste helft trapte Totti een vrije trap mooi voorbij Stancioiu. AS Roma leek op rozen te zitten, maar dat was buiten de Roemen gerekend. Op het halfuur kreeg Doni een schot van Pereira niet onder controle en Koné was er als de kippen bij om de aansluitingstreffer te netten.

In de tweede helft probeerde Cluj die achterstand ongedaan te maken, maar het was Roma dat via een tweede doelpunt van Brighi het laken naar zich toe trok. Dankzij deze zege staan de Romeinen met één been in de achtste finales. Cluj kan hoogstens nog een ticket voor de Uefa Cup halen.