Datum: 26/11/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Stade Chaban-Delmas
Groep A: Chelsea geeft het nog weg
Nico Wieme
| 0 reacties
Groep A: Chelsea geeft het nog weg
Foto: © SC

Bordeaux en Chelsea hebben elkaar in evenwicht gehouden. Anelka bracht de Engelsen op voorsprong, maar Diarra kopte de verdiende gelijkmaker binnen. Chelsea is nog niet zeker van kwalificatie, Bordeaux zal tegen AS Roma alles uit de kast moeten halen.

Chelsea trok woensdagavond met een punt voorsprong op Bordeaux naar Frankrijk. De ploeg uit de wijnstreek had op de openingsspeeldag een zware 4-0-nederlaag geleden tegen ‘the Blues’ en was duidelijk uit op revanche. In groep A lag alles nog open met vier teams die op maximaal drie punten van elkaar stonden.
 
Weinig kansen
In een gesloten eerste helft was het aantal kansen op één hand te tellen. Bordeaux was de enige ploeg die toch een beetje aan aanvallen dacht, Chelsea leek tevreden met een gelijkspel. Na vijf minuten viseerde Fernando de vuisten van Cech. Enkele minuten later stuurde Chamakh zijn ploegmakker Gouffran diep, maar de Chelseadoelman was eerder op de bal.
 
Sterke Gourcuff
Daarna was het wachten tot iets voor halfweg de eerste periode: Gourcuff (foto rechts) met een mooie crosspass richting Chalmé die eerder op de bal was dan Ashley Cole. Ook nu toonde Cech zich bij de pinken. Vijf minuten later kreeg Gourcuff de handen op elkaar na een mooie Zidanebeweging, waarna ook de Franse publiekslieveling Cech op zijn weg vond. Vlak voor de rust besloot diezelfde Gourcuff, de beste man op het veld, nog eens over het Chelseadoel.
 
Gevleide voorsprong
De tweede helft leek een kopie van de eerste te worden tot Lampard op het kwartier Anelka alleen op Valverde afstuurde. De Fransman in Engelse loondienst rondde Chelseas eerste echte kans koelbloedig af na twee mooie schijnbewegingen. De thuisploeg was van slag en slaagde er aanvankelijk niet in om Chelsea te bedreigen.

Verdiende gelijkmaker
Zeven minuten voor tijd gebeurde wat niemand nog verwachtte. Bordeaux kreeg een hoekschop en Diarra stond op de goede plek om de gelijkmaker voorbij Cech te koppen. Op de koop toe moest Chelsea kort daarop met tien verder na een tweede gele kaart voor Lampard. De Fransen kregen weer hoop. Invaller Cavenaghi schoot rakelings langs het doel. In de absolute slotseconden waren er nog twee hete standjes voor het Chelseadoel, maar de stand veranderde niet meer.
Herbeleef Bordeaux - Chelsea

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 5)