Stadion: Stade Chaban-Delmas

Herbeleef Bordeaux - Chelsea (Champions League)

Volg de match tussen Bordeaux en Chelsea live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Chelsea kan zich vanavond verzekeren van een plaats in de achtste finales van de Champions League. Dan moeten de Blues wel winnen op het veld van Bordeaux, dat zelf nog alle kansen heeft op de volgende ronde. Chelsea-coach Felipe Scolari begint met Anelka in de spits. De scheidsrechter vanavond is Frank De Bleeckere.
Bordeaux: Valverde Mathieu, Diarra Alou, Fernando , Jurietti Franck, Gouffran Yoan, Gourcuff Yoann, Diawara Souleymane, Wendel Geraldo, Chalmé Mathieu, Planus Marc, Chamakh Marouane.
Chelsea: Cech Petr, Ivanovic Branislav, Cole Ashley, Bosingwa José, Terry John, Mikel John Obi, Malouda Florent, Ballack Michael, Lampard Frank, Cole Joe, Anelka Nicolas.
1
Frank De Bleeckere fluit de wedstrijd op gang.
4
Het is wachten op een eerste kans.
6
Cech duwt een hard, laag schot van Fernando in hoekschop.
7
De hoekschop levert geen gevaar op.
8
Cech komt goed uit zijn doel en kan zo de bal pakken voor de aanstormende Gouffran.
11
Een vrije trap van Wendel gaat hoog over.
14
De eerste tien minuten waren voor Bordeaux. Chelsea probeert het evenwicht nu toch wat te herstellen.
15
Een schot van Wendel mist kracht en wordt makkelijk opgeraapt door Petr Cech.
20
Bordeaux komt het dichtst bij de openingstreffer. Chalmé rukt mee op en trapt dan op de vuisten van Cech.
22
 Gele kaart voor Yoann Gourcuff

22
 Gele kaart voor John Terry
Terry krijgt geel na een opstootje met Gourcuff.
27
Daar is opnieuw Bordeaux: na een knappe actie van Gourcuff moet Cech redding brengen.
27
 Gele kaart voor Frank Lampard
De Bleeckere geeft Frank Lampard de gele kaart na een stevige overtreding.
28
Een vrije trap van Wendel gaat weer hoog over.
30
 Gele kaart voor Ashley Cole
Ook de vierde gele kaart van de wedstrijd is voor Chelsea. Deze keer voor Ashley Cole.
39
Chelsea speelt een zwakke eerste helft. Bordeaux is de betere ploeg en maakt het meeste aanspraak op een doelpunt.
45
Een schot van Gouffran gaat over. Eindelijk nog eens een doelpoging.

Scheidsrechter
Rust
Bordeaux was de betere ploeg in de eerste helft. Het kreeg de betere kansen. Chelsea kreeg zelfs helemaal geen mogelijkheid. De 'Blues' lijken niet echt geneigd om vandaag veel risico's te nemen voor de zege.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
53
Gouffran zet Terry in de wind, maar zijn voorzet wordt ontzet door Obi Mikel.
55
 Gele kaart voor Franck Jurietti
Jurietti krijgt geel van De Bleeckere.
60

Goal
Doelpunt van Nicolas Anelka (Onbekend Onbekend)
Chelsea komt tegen de gang van het spel in op voorsprong. Na een foutje van Diawara kan Anelka profiteren en heeft de hoek maar voor het uitkiezen: 0-1.
63
Vervangen Nicolas Anelka
Ingevallen Didier Drogba

Anelka heeft zijn werk gedaan en wordt vervangen door Didier Drogba.
64
Een vrije trap van Lampard gaat maar nipt over.
66
Bordeaux is toch wat aangeslagen na die tegengoal van Chelsea. Het was nog maar de eerste kans van Chelsea in de wedstrijd.
67
Fernando Cavenaghi komt tot groot jolijt van het thuispubliek in de ploeg bij Bordeaux.
68
 Gele kaart voor Joe Cole

74
Bordeaux kan voorlopig geen vuist meer maken.
79
Een schot van Frank Lampard verrast bijna doelman Valverde.
83

Goal
Doelpunt van Alou Diarra (Onbekend Onbekend)
Daar is dan toch de verdiende gelijkmaker. Alou Diarra kopt een hoekschop binnen.