Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: RSK Olympyiskyi
Groep C: Shakhtar met vlotte zege naar UEFA-beker
viki meeuwis

Shakhtar Donetsk heeft de derde plaats in groep C van de Champions League veroverd. De Oekraïners klopten thuis FC Basel en mogen zo naar de UEFA-beker.

Shakhtar had thuis bijzonder weinig moeite met Basel, dat tot nog toe maar één puntje pakte. De Oekraïense club speelde de Zwitsers met 5-0 naar huis. De grote held van de avond was Jadson, die een hattrick scoorde. Het was ook Jadson die de score opende in de 32e minuut op aangeven van Olexiy Gai. 1-0 was ook de score bij de rust.

In de tweede helft sloeg Shakhtar al gauw een tweede keer toe. Willian zette een knappe actie op en rondde ook zelf af. Het Zwitserse kalf was verdronken en zou later op de wedstrijd helemaal naar de bodem zinken. In het laatste halfuur knalde Jadson er nog twee in, waarna Seleznov de eindstand vastlegde.

Shakhtar Donetsk pakte zo al zes punten, dankzij twee zeges tegen FC Basel. De Oekraïners kwamen tekort om mee te strijden met Sporting Lissabon en FC Barcelona, maar mogen toch nog als troostprijs naar de UEFA-beker.

Auteur: Anthony Van der Planken.