vilVillarreal
munManchester United
Datum: 25/11/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: El Madrigal
Groep E: Villarreal en ManUtd verdelen de koek
Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Groep E: Villarreal en ManUtd verdelen de koek

Het wordt stilaan traditie. Wanneer Villarreal en Manchester United tegenover elkaar staan, eindigt de wedstrijd op een scoreloos gelijkspel. In Spanje waren de bezoekers wel de betere, maar Diego López liet zich niet verschalken door Ronaldo & co.

Sir Alex Ferguson liet onder meer Van der Sar en Vidic op de bank starten. Ronaldo raakte op tijd fit en stond wel aan de aftrap.  De bezoekers begonnen het best aan de wedstrijd en zorgden voor de eerste dreiging via Anderson en Ronaldo. Villarreal kwam even beter in de wedstrijd en Rossi probeerde het met een schotje in de handen van Kuszczak. Echte gaatjes kon de thuisploeg niet vinden in de bezoekende defensie en ook Cazorla probeerde het van op afstand, met wat meer overtuiging maar even weinig succes. Manchester United nam het heft opnieuw in handen en voetbalde in het derde kwartier nog een aantal kansen bijeen. Een vrije trap van Ronaldo kon Diego López niet verontrusten, maar kort voor de rust moest de doelman wel goed tussenkomen op een afstandsschot van de Portugees. Via de vingertippen van de goalie ging de bal tegen de deklat. Nog voor de pauze moest Diego López opnieuw tussenkomen op een nieuwe vrije trap van Ronaldo. Villarreal hield echter de nul tot aan de rust. 
Net na de rust ging Manchester United, en vooral Ronaldo, door op zijn elan. Met een gevaarlijk schot zette hij Diego López alweer aan het werk. Terwijl Villarreal de bezoekende doelman Kuszczak nauwelijks aan het werk kon zetten, probeerde ook Fletcher het aan de overkant. Het schot van de verdediger ging echter naast. Iets na het uur waagde Anderson zijn kans, maar hij mikte recht op doelman Diego López. Villarreal-coach Pellegrini bracht Mati Fernandéz voor Pirés in de hoop het tij te keren. De thuisploeg probeerde wel, maar echt goeie kansen konden de Spanjaarden niet creëren. Aan de overkant zorgde Rooney met een afgeweken schot in het slotkwartier wel nog eens voor doelgevaar, maar de bal werd van de lijn weggekopt. Toen even later Capdevila met rood naar de kant moest na een tackle op Ronaldo, werd het nog wat moeilijker voor Villarreal. Manchester United toonde zich echter tevreden met het gelijkspel, dat beide ploegen een plaatsje in de volgende ronde biedt.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 5)