Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Sükrü Saracoglu
Groep G: Ook Porto ronde verder
Nico Wieme

Dankzij een 1-2-overwinning bij Fenerbahçe heeft FC Porto zich gekwalificeerd voor de achtste finales van de Champions League. Het was de Argentijn Lisandro Lopez die voor de rust het verschil maakte bij de Portugezen.

Fenerbahçe moest het in groep G van de Champions League opnemen tegen FC Porto. De Turken hadden nog een waterkansje om de achtste finales van het Kampioenenbal te bereiken, maar dan moest er absoluut gewonnen worden van de Portugezen.

De thuisploeg startte goed met al onmiddellijk een poging van Alex over doel na een voorzet van Gönül. Daarna begon het festival-Lisandro Lopez. Eerst schoot de Argentijn nog over, maar rond de 20ste minuut ging Volkan in de fout na een voorzet van Bruno Alves en Lopez trapte met een halve volley de 0-1 binnen.

Tussendoor kopte Edu een wenkende kans voorbij het Portodoel. Op het halfuur controleerde Lopez de bal met de arm en knalde zijn tweede van de avond binnen. Vlak voor de pauze konden de boeken bijna dicht bij de Turken; de enig mooie lobbal van Costa strandde echter op de paal.

In de tweede helft geraakte de thuisploeg niet verder dan de aansluitingstreffer langs Kazim-Richards. Dankzij deze zege en de nederlaag van Dinamo Kiev plaatst FC Porto zich samen met Arsenal voor de volgende ronde van de Champions League. De Oekraïners en de Russen zullen volgende speeldag onder elkaar moeten uitmaken wie naar de Uefa Cup mag.