Datum: 25/11/2008 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Eerste ronde (Speeldag 5)
Stadion: Stadio Artemio Franchi
Groep F: Slechts drie doelpunten in Firenze
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Groep F: Slechts drie doelpunten in Firenze

Olympique Lyon heeft zich in Firenze verzekerd van een ticket voor de achtste finales van de Champions League. De Franse landskampioen haalde het na een spectaculaire wedstrijd met 1-2 van Fiorentina.

Fiorentina begon zwak aan de wedstrijd en werd daar al snel voor afgestraft. Makoun profiteerde van het fletse verdedigen en legde op aangeven van Benzema (foto) de 0-1 binnen. Juninho knalde van op 40 meter nog tegen de lat, maar de sterk spelende Benzema knalde nog voor het halfuur de 0-2 binnen. Tussen drie Florentijnen schoof hij overhoeks het leer voorbij Frei.
 
De thuisploeg reageerde en Gilardino zorgde net voor rust voor de verdiende aansluitingstreffer. De aanvaller kopte een voorzet van Santana knap tegen de touwen. Fiorentina ging na de rust door op zijn elan, maar kende pech in de afwerking. Mutu miste nipte en Kuzmanovic besloot nog tegen de paal. Aan de overkant trof Juninho opnieuw de lat.
 
Fiorentina is uitgeschakeld in de Champions League, maar kan zich nog plaatsen voor de UEFA Cup. In een onderling duel met Steaua Boekarest wordt over twee weken beslist wie Europees mag overwinteren.

Champions League

 Eerste ronde (Speeldag 5)