vilVillarreal
arsArsenal
Datum: 07/04/2009 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: El Madrigal
Omhaal Adebayor helpt Arsenal
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Omhaal Adebayor helpt Arsenal
Foto: © SC

Emmanuel Adebayor heeft Arsenal in Villarreal een uitstekende uitgangspositie bezorgd. Dankzij een prachtige omhaal van de Togolese spits sleepten de Gunners een gelijkspel uit de brand.

Arsenal beleefde in El Madrigal een dramatische eerste helft. Arsène Wenger zag doelman Manuel Almunia en verdediger William Gallas geblesseerd uitvallen. Villarreal speelde goed en werd beloond met een knap doelpunt van Marcos Senna. De Spaanse international verschalkte met een hard afstandsschot Almunia.
 
In de tweede helft kwam Arsenal veel beter voor de dag. Met vlotte combinaties waren de Engelsen gevaarlijk en na een schitterende aanval kwamen ze terug op gelijke hoogte. Cesc Fabregas verstuurde een lange pass naar Adebayor, die het leer op de borst controleerde en hem op een fabuleuze manier met een omhaal in doel deed verdwijnen. 

Villarreal kwam terug in de wedstrijd, maar Senna schoot de beste kans nipt over. De Spanjaarden staan voor een zware opdracht als ze alsnog de halve finales willen halen. Arsenal mag met de sterk teruggekeerde Fabregas met een gerust hart naar de terugwedstrijd toeleven.

Herbeleef Villarreal - Arsenal