Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Stamford Bridge
Chelsea door na heroïsche strijd
Fabian Morren

Chelsea stoot door naar de halve finales van de Champions League. De terugwedstrijd was veel spannender dan verwacht werd. Na een echt spektakelstuk werd het 4-4.

Na de 1-3-overwinning in de heenwedstrijd had niemand bij Chelsea nog rekening gehouden met de uitschakeling. Aan de rust waren er toch veel twijfels bij de thuisploeg. Dat had alles met een sterke eerste helft van Liverpool te maken.

0-2 aan de rust

Nadat Fernando Torres de eerste kans nog naast trapte, was het zes minuten later wel raak. Petr Cech liet zich verrassen op een vrije trap van Fabio Aurelio. Niet veel later kreeg Liverpool een strafschop na een trekfout van Ivanovic. Xabi Alonso zette zich achter de bal en bracht Liverpool 0-2 voor.

Op dat moment stonden de bezoekers op één doelpunt van de kwalificatie voor de halve finales. Vlak voor de rust kreeg Kuyt nog een goede kopkans, maar Cech behoedde Chelsea voor een grotere achterstand.

Liverpool blijft vechten

De thuisploeg bibberde, maar herpakte zich prima na de rust. Doelman Pepe Reina liet zich verrassen - nadat Drogba een voorzet nog net wist aan te tikken - en duwde de bal ongelukkig in eigen doel. Chelsea nam de wedstrijd in handen. Eerst ging een vrije trap van Drogba nog naast, maar vervolgens kende Alex meer succes bij een vrijschop. Reina was kansloos en zag Chelsea weer langszij komen.

De wedstrijd leek helemaal gespeeld toen Frank Lampard de thuisploeg een kwartier voor tijd op 3-2 bracht. Maar nog was de kwalificatie niet binnen voor de 'Blues'. In twee minuten tijd klom Liverpool van 3-2 naar 3-4. Eerst scoorde Leiva en nadien kopte Dirk Kuyt raak. Liverpool geloofde er weer volop in, maar het vijfde doelpunt kwam er niet. Het was Frank Lampard die met een schitterende trap Liverpool definitief uittelde.