Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Emirates Stadium
Arsenal schuift Villarreal aan de kant
Fabian Morren

Arsenal zit bij de laatste vier in de Champions League. De Gunners verzilverden de gunstige uitgangspositie uit de heenwedstrijd door op eigen veld met 3-0 te winnen van Villarreal.

Arsenal kende een zeer goede start. Al in de tiende minuut was het raak voor de thuisploeg. Cesc Fabregas bereikte met een hakje de jonge Theo Walcott en die trapte vanuit een moeilijke hoek binnen: 1-0.

Villarreal bood te weinig weerstand om Arsenal het echt moeilijk te maken. In de tweede helft besliste Adebayor de wedstrijd. De Togolees scoorde op aangeven van Robin Van Persie.

Vervolgens scoorde Van Persie zelf vanaf de stip. De strafschop voor Arsenal kwam er na een overtreding van Sebastien Eguren op Theo Walcott. De Spanjaard kreeg meteen zijn tweede gele kaart en zo moest Villarreal in de slotfase zelfs nog met tien verder. (GV)