reaReal Madrid
olyLyon
Datum: 10/03/2010 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (T)
Stadion: Santiago Bernabeu
Miljoenenploeg van Real is uitgespeeld in de Champions League
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Miljoenenploeg van Real is uitgespeeld in de Champions League
Foto: © SC

Olympique Lyon heeft gestunt, want het gooide vanavond Real Madrid uit het kampioenenbal. De ploeg van Cristiano Ronaldo en Kaka ontgoochelde.

Real Madrid ligt voor het zesde jaar op rij in de achtste finales uit de Champions League. Het begon nochtans goed voor de Koninklijke. Ze plakten de Fransen volledig tegen het eigen doel en Ronaldo zorgde na amper zes minuten al dat de voorsprong uit de heenwedstrijd ongedaan werd gemaakt.

Lyon kon amper iets terugdoen en moest het spel ondergaan. Tussendoor kon het wel even dreigen via Boumsong en Makoun, maar Real domineerde de hele eerste periode.

De tweede helft had een ander gezicht. De Fransen kwamen beter in de match en dwongen enkele kansjes af. Real speelde moeizaam en slaagde er maar niet in de bevrijdende tweede treffer te maken. In de 75ste minuut was de verrassing compleet toen Pjanic (foto) na een mooie combinatie via Delgado met zijn linker de bal achter Casillas knalde.

De Spaanse grootmacht zette alles op alles in het laatste kwartier maar het waren de Fransen die op de counter nog twee levensgrote kansen lieten liggen.

Lyon, dat in de voorrondes Anderlecht nog uitschakelde, zit verdiend in de kwartfinales van de Champions League. Real, dat in de zomer nog Ronaldo, Kaka en Benzema aantrok voor meer dan 180 miljoen euro, bleef verweesd achter. De fans toonden hun ongenoegen en haalden de witte zakdoekjes boven.

Herbeleef Real Madrid - Lyon