Stadion: Old Trafford
Manchester vlotjes voorbij Milan
Manuel Gonzalez

Manchester United heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Het kon Milan makkelijk afhouden.

Wayne Rooney was wederom de grote held voor Manchester net als in de heenwedstrijd. De aanvaller startte furieus en schoot na amper twee minuten al met links nipt naast het doel. Het had misschien anders kunnen lopen als de kopbal van Ronaldinho in de 8ste minuut niet aan de verkeerde kant was langs gegaan.

In de 12de minuut rukte Neville op, hij centerde mooi richting Rooney die de bal knap voorbij doelman Abbiati kopte. Milan probeerde iets terug te doen, maar zonder succes. Vlak voor de pauze maakte Fletcher zich mooi vrij, maar zijn schot ging naast.

De tweede helft was nog maar pas bezig of de partij was helemaal gespeeld. Nani stuurde Rooney diep en die was net te snel voor Abbiati: 2-0. The Mancunians hadden alles onder controle. Scholes deed alsof hij ging schieten, maar stuurde Park mooi in het straatje die de bal in doel trapte.

Vier minuten later mocht David Beckham nog invallen op zijn Old Trafford, maar de Engelsman kon niks meer veranderen aan de supprematie van zijn ex-club, die de partij volwassen uitspeelde. Drie minuten voor het einde maakte Fletcher er zelfs nog 4-0 van. Manchester plaatste zich zo verdiend voor de kwartfinales.