Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Lotto Park
Lisandro Lopez peuzelt Anderlecht op
Steurbaut Kersten

Ook in het Astridpark heeft Olympique Lyon het klasseverschil met Anderlecht in de verf gezet. Lisandro Lopez maakte met een loepzuivere hattrick in vijftien minuten de Belgische competitieleider volledig af.

Mbark Boussoufa koesterde ondanks de 1-5-blamage van vorige week in het Stade Gerland toch nog de hoop op een Europees mirakel. Ariël Jacobs zat met het hoofd echter al bij de topper van zondag tegen Standard en gunde Lucas Biglia en Matias Suarez rust. Ondrej Mazuch verving achterin de geschorste Jelle Van Damme.

De droom van Boussoufa spatte al snel uiteen. Lyon controleerde de wedstrijd en sloeg dan als een roofdier toe. Met dank aan een blunderende paars-witte verdediging peuzelde Lisandro Lopez Anderlecht in vijftien minuten volledig op.

Mazuch leverde bij het eerste doelpunt het leer gewoon in bij de Argentijn. Lisandro Lopez stifte de bal over Davy Schollen, die de voorkeur kreeg op Silvio Proto. Ook bij de tweede treffer stond de Tsjech te zwemmen. Lisandro Lopez nam het cadeautje in dank aan.

Anderlecht bleef achterin Sinterklaas en Kerstman tegelijkertijd spelen. Na een dramatische terugspeelbal van Jan Polak zette de topaankoop van Lyon met een mooie krul in de bovenhoek de 0-3-ruststand op het bord.

Met Suarez en Biglia kwam Anderlecht na rust beter voor de dag tegen een Lyon dat al met zijn gedachten bij het kampioenenbal zat. Suarez milderde vanop de stip tot 1-3. Boussoufa besloot nog op de voet van Hugo Lloris.