olyLyon
reaReal Madrid
Datum: 22/02/2011 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: 1/8 Finales (H)
Stadion: Stade Gerland
Real Madrid geeft de zege weg in het slot
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Real Madrid geeft de zege weg in het slot
Foto: © SC

Cristiano Ronaldo noemde Real Madrid de topfavoriet om de beker met de grote oren in de trofeeënkast te plaatsen. De Koninklijke acteerde in het Stade de Gerland echter niet op het niveau van een potentiële eindwinnaar en gaf in de slotfase nog een uitstekende uitgangspositie uit handen.

Real Madrid hield al geen goede herinneringen over aan de zevenvoudige Franse landskampioen – in zes onderlinge duels wisten de Spaanse hoofdstedelingen nog nooit te winnen – en ook vanavond leken de sterren van José Mourinho dat juk niet van zich af te kunnen voetballen.

In de tweede helft schakelde Real echter een versnelling hoger. Cristiano Ronaldo en Sergio Ramos troffen nog het doelkader, maar Karim Benzema slaagde er wel in om de bal tegen de netten te jagen. Het eerste Koninklijk doelpunt ooit in Lyon, en dan nog wel van een ex-speler van de Fransen.

Real Madrid gaf de voorsprong echter nog uit handen. Sergio Ramos stapte te laat uit en gunde Batéfimbi Gomis zo de eenvoudige gelijkmaker. De Fransen gingen nog op zoek naar de winning goal, maar een vierde zege tegen de Madrilenen kwam er niet.

Toch mag Olympique Lyon nog dromen van een plaatsje bij de laatste zestien. In het Santiago Bernabéu-stadion werd immers nog nooit verloren. Real Madrid zal dus moeten knokken om voor het eerst in zeven jaar door te stoten naar de laatste acht.

Herbeleef Lyon - Real Madrid