Speeldag: Derde voorronde (Heen)
Stadion: Treflan Llansantffraid
Geen groots Anderlecht wint eenvoudig bij TNS in Wales
Manuel Gonzalez

Anderlecht heeft zich zo goed als zeker geplaatst voor de laatste voorronde van de Champions League. Paars-wit won met 1-3 bij The New Saints uit Wales.

In de eerste helft was Anderlecht heer en meester. Na amper vijf minuten schoot Deschacht al op de deklat. Eén minuut later kon de Amerikaan Kljestan in de rebound binnen tikken: 0-1. De Brusselaars hadden bijna alle balbezit en domineerden eenvoudig.

Iets voor de twintigste minuut centerde Boussouffa naar Legear die vanuit een scherpe hoek via de paal afwerkte: 0-2. Anderlecht zat perfect op schema. Toch kon de Welshe kampioen nog twee keer dreigen na zware dekkingsfouten in de defensie bij de Belgische landskampioen.

Boussouffa voelde zich zelfs zo goed dat hij nog voor de pauze verschillende Welshe spelers ging poorten. Gelukkig revancheerden die zich niet met een wilde trap op de Marokkaanse international.

De tweede helft leek een formaliteit te worden. Maar tot ieders verbazing kwamen de Welshmen sterk uit de kleedkamers. Na opnieuw een zware dekkingsfout kon Craig Jones aan de tweede paal binnenduwen: 1-2. De kampioen uit Wales geloofde erin en ging de bal zelfs minutenlang rondspelen. Anderlecht liep achter een ongrijpbaar stuk leer aan, het was bij momenten schrijnend om te zien.

Anderlecht verloor de controle helemaal tegen het nietige TNS. Kouyaté kreeg uit het niets een kans om door te gaan op doelman Harrison, hij werd neergelegd maar de Sloveense scheidsrechter reageerde niet. Anderlecht kwam terug iets beter in de match en na een voorzet van Legear kopte Suarez overhoeks binnen: 1-3, een goal die veel twijfels weg nam.

In de slotfase kwam invaller De Sutter nog dicht bij de 1-4 maar hij kon zijn twee kansen niet verzilveren. Met deze 1-3 zege staat Anderlecht zo goed als zeker in de laatste voorronde van de Champions League. De Brusselaars speelden een goede eerste helft, maar de tweede helft was ver beneden niveau.