Competitie: Champions League
Speeldag: Derde voorronde (Terug)
Ajax kruipt door oog van de naald
Fabian Morren

Ajax heeft de play-offs van de Champions League bereikt. In een knotsgekke terugwedstrijd speelde het 3-3 gelijk bij PAOK Saloniki. Dat volstond na het 1-1-gelijkspel in eigen huis.

Al na zestien minuten was Ajax op achtervolgen aangewezen na een treffer van Vierinha. Voor de bezoekers, die sowieso minstens een keer moesten scoren, maakte de tegengoal niet echt veel verschil. Maar nog voor de rust had het al 2-0 kunnen zijn, maar onder meer opnieuw Vierinha vond Stekelenburg op zijn weg.

In de tweede helft vielen er echter nog liefst vijf doelpunten. Ajax zette de scheve situatie via De Jong en Suarez in twee minuten recht. Na het doelpunt van Lindgren leek de kwalificatie binnen voor de Amsterdammers. Salpingidis maakte het evenwel toch weer spannend.

Ivic miste vervolgens een strafschop om PAOK weer langszij te brengen. In blessuretijd maakte de talentvolle middenvelder zijn fout nog wel goed door de 3-3 alsnog te scoren, maar het doelpunt kwam te laat. Bij Ajax speelden Jan Vertonghen en Toby Alderweireld de hele wedstrijd.