reaReal Madrid
barBarcelona
Datum: 27/04/2011 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Santiago Bernabeu
Barcelona wint met 2-0 op het veld van Real Madrid
Bart De Wilde
| 0 reacties
Barcelona wint met 2-0 op het veld van Real Madrid
Foto: © SC

FC Barcelona won op het veld van Real Madrid dankzij twee goals van Lionel Messi. Real Madrid mag volgende week vol aan de bak in de terugwedstrijd.

De eerste helft was teleurstellend. Beide ploegen wachtten voornamelijk af en kozen voor een stevige organisatie. Het was meer een tactisch steekspel dan de lekkere pot voetbal waarop iedereen hoopte. Real Madrid stond vaak met elf man op de eigen helft te verdedigen, maar ook Barcelona hield genoeg volk achter de bal.

Barcelona versierde een aantal kansjes uit de tweede lijn via David Villa. Lionel Messi flitste één keer met een schitterende pass op Xavi, maar zijn poging werd gered door Iker Casillas.

Op het einde van de eerste helft schoot de vlam dan eindelijk een beetje in de pan. De spelers voelden het belang van de wedstrijd en zetten de scheidsrechter onder druk.

Kort voor de rust kreeg Real Madrid dan een grote kans om op voorsprong te komen. Cristiano Ronaldo schoot hard vanuit de tweede lijn. Victor Valdés kon de bal redden met de borst en Mesut Özil en Sergio Ramos konden niet profiteren in de rebound. 

Barça met man minder op de bank
Na het einde van de eerste helft kookten de potjes even over. Op weg naar de kleedkamer kreeg de reserve-doelman van Barcelona, Samuel Pinto, rood voor zijn aandeel in het opstootjes.

De standjes voor de goal waren in de tweede helft misschien niet zo heet, maar Wolfgang Stark had regelmatig moeite alle spelers onder controle te houden. Pepe kreeg na een kwartier rood na een gemene fout op Daniel Alves. Mourinho ging daar duidelijk niet mee akkoord en werd door zijn kritiek naar de tribune verwezen door de scheidsrechter.

Een tot dan bleke Lionel Messi bracht de bezoekers op voorsprong. De ingevallen Ibrahim Afellay zette voor vanop de rechterkant en Messi tikte de bal aan de eerste paal door de benen van Casillas binnen.

Barcelona leek tevreden met deze stand, maar toen kreeg Messi nog een brilliante ingeving.. Hij rolde de Real-verdediging op en duwde de bal binnen in de verste hoek. 

Real Madrid mag volgende week vol aan de bak om een dubbele achterstand op te halen. Barcelona neemt een optie op een nieuwe Champions League-finale.

Herbeleef Real Madrid - Barcelona