Rubin Kazan
barBarcelona
Christian Noboa (pen) 30'
1-0
1-1
60' David Villa (pen)
Datum: 29/09/2010 18:30
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Tsentralniy Stadion Kazan
Barcelona verliest punten in Rusland
Dennis Smeyers
| 0 reacties
Barcelona verliest punten in Rusland
Foto: © SC

Barcelona kwam vanavond niet verder dan een punt tegen het Russische Rubin Kazan. De Catalanen kwamen zelfs op achterstand na een strafschop, en hadden zelf ook een penalty nodig om te scoren.

Barcelona, met de herstellende Lionel Messi op de bank, kreeg kansen via Villa en Iniesta, maar de elf van Rubin Kazan konden zeker weerwerk bieden. Op het halfuur werd Kaleshin in de zestien neergehaald door Dani Alves, en ging de bal onherroepelijk op de stip.

Christian Noboa zette zich achter de bal en kon met een krachtig schot keeper Victor Valdés vloeren. Het doelpunt viel tegen de gang van het spel in, maar dat zou de Russische supporters en de Ecuadoriaanse verdediger worst wezen. Barcelona mocht met een achterstand naar de kleedkamer.

De bezoekers begonnen in de tweede helft dan ook enorm te drukken, en in de zestigste minuut ging ook de Russische verdediging in de fout. Salukvadze kon Iniesta niet anders dan foutief afstoppen in de zestien, en voor de tweede keer besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen.

David Villa liet deze kans niet liggen en trapte het leer binnen. Barça-trainer Pep Guardiola wenste het daar niet bij te laten en bracht meteen na het doelpunt Lionel Messi in. Die kon van dichtbij op doel schieten, maar kon niet scoren. Barcelona begon aan een slotoffensief, maar Rubin Kazan gaf het punt tegen de topfavoriet voor de eindzege niet meer af.

Herbeleef Rubin Kazan - Barcelona