ajaAjax
kieDinamo Kiev
1-0
2-1
84' Andreï Shevchenko (pen)
Datum: 25/08/2010 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Vierde voorronde (Terug)
Stadion: Amsterdam ArenA
Ajax naar groepsfase Champions League
Manuel Gonzalez

Ajax heeft zich deze avond geplaatst voor de groepfase van de Champions League. Het won de terugwedstrijd tegen Dinamo Kiev met 2-1.

Kiev had met een zege voldoende voor zich te plaatsen na de 1-1 uit de heenmatch. De ploeg uit Oekraïne begon het sterkst aan de partij en kreeg twee opgelegde kansen, maar Stekelenburg kwam goed tussenbeide. Vertonghen en Alderweireld speelden bovendien langs elkaar in het hart van de defensie.

Twee minuten voor de pauze kwam Ajax tegen de gang van het spel in op voorsprong. Suarez liep mooi voorbij de bezoekende goalie na een doorstekballetje en legde de bal in doel: 1-0.

In de tweede helft was het vooral spannend. Ajax kreeg kansen, maar Kiev bleef altijd gevaarlijk. Een doelpunt kon zo uit de lucht vallen. De ingevallen Sulejmani zorgde echter voor de beslissing. Hij zette zich mooi door en bediende El Hamdaoui die er 2-0 van maakte.

Acht minuten voor het einde werd het toch nog spannend toen Vertonghen een overtreding maakte in de zestien. Shevchenko zette zich achter de bal en legde de 2-1 in het net.

Iedereen dacht dat Ajax nog een moeilijke laatste tien minuten tegemoet ging, maar de bezoekers kregen geen kansen meer en zo plaatste Ajax zich in een uitzinnige ArenA voor de groepsfase van de Champions League.