Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Chelsea overleeft Camp Nou en mag naar finale
Sam Soetaers

Niet Barcelona, maar wel Chelsea mag naar de finale van de Champions League. The Blues speelden 2-2 gelijk in Camp Nou na een bewogen wedstrijd.

Barcelona domineerde de hele eerste helft, maar ging toch met een gemengd gevoel de kleedkamers in. Chelsea zag al vlug in de wedstrijd Cahill uitvallen met een blessure en wat later moest ook Piqué vervangen worden. De verdediger van Barcelona raakte ongelukkig betrokken in een botsing met Valdes en Drogba.

De eerste grote kans van de match was voor Lionel Messi. Hij werd door het centrum van de verdediging gestuurd, maar de Argentijn besloot op de voet van de uitgekomen Cech. Chelsea probeerde seconden te pikken waar het kon, maar wanneer Alves ploegmaat Cuenca zag staan, moesten 'The Blues' zich gewonnen geven. Cuenca vond op zijn beurt Busquets die maar binnen te duwen had.

Het werd helemaal dramatisch voor Chelsea waneer Terry vlak voor rust met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Hij plantte zijn knie in de rug van Alexis Sanchez. Meteen daarna werd het 2-0 en leek de wedstrijd gespeeld. Iniesta trapte de bal laag in de verste hoek binnen op aangeven van Messi. Maar Chelsea gaf zich niet gewonnen. Ramires bracht nog voor de koffie hoop voor de bezoekers. Hij lobde de bal schitterend over Valdes in doel.

Messi mist strafschop, Torres scoort wel

De tweede helft begon veelbelovend voor Barcelona. Drogba haalde Fabregas neer en de ref floot een strafschop. Messi zette zich achter de bal, maar trof de deklat. Meteen was de toon gezet voor de rest van de tweede helft. Barcelona deed er alles aan om de witte muur van Chelsea te slopen, maar die gaf geen krimp.

Puyol kopte naast en Cuenca vond doelman Cech op zijn weg. Chelsea dreigde even via Ivanovic die een hoekschop naast kopte.

Barcelona miste de kansen en kende ook pech als een schot van Messi op de paal belandde en een goal van Alexis Sanchez werd afgekeurd.

In de slotfase besliste de ingevallen Torres nog de wedstrijd. Hij mocht helemaal alleen op doelman Valdes afgaan en scoorde de gelijkmaker.

Daarmee gaat Chelsea naar de finale van de Champions League ten koste van Barcelona. In die finale nemen de Blues het op tegen Real Madrid of Bayern München.