reaReal Madrid
bayBayern München
1-0
2-1
27' Arjen Robben (pen)
Datum: 25/04/2012 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Santiago Bernabeu
Bayern schakelt Real uit na strafschoppen
Sam Soetaers

Bayern München speelt de finale in eigen huis tegen Chelsea. De Duitsers schakelden Real Madrd uit na strafschoppen.

De wedstrijd kende een snelle start want Real stond na een kwartier spelen al op een 2-0 voorsprong. Cristiano Ronaldo nam beide doelpunten voor zijn rekening.

Na vijf minuten voetballen trapte Di Maria de bal tegen de hand van Alaba. De ref twijfelde niet en gaf een strafschop. Ronaldo miste niet en de thuisploeg stond meteen op voorsprong. Robben trapte de gelijkmaker op aangeven van Alaba hoog over, terwijl de thuisploeg een pak efficiënter was.

Ronaldo stond helemaal vrij voor doel. Hij kreeg de bal op aangeven van Özil en schoot laag binnen. De Koninklijke achtte zich dan al zegezeker, maar niets was minder waar. Pepe gaf Gomez een duw op een voorzet van Schweinsteiger en opnieuw legde de ref de bal op de stip. Robben trapte de aansluitingstreffer tegen de touwen.

Flauwe tweede helft

De tweede helft had een stuk minder om het lijf dan de eerste. Het tempo verdween uit de wedstrijd en ook de kansen werden schaars. Bayern had via Robben nog de beste kans van de tweede helft. Hij zette een paar verdedigers in de wind, maar vond dan Casillas op zijn weg. Gomez kopte nog een voorzet naast en had in de slotfase net iets teveel tijd nodig om te trappen, waardoor een mooie kans verloren ging.

Real Madrid kon dreigen via Benzema. De Fransman zag een schot gered worden met de vuisten door Neuer en later trapte de spits nog over.

Strafschoppen

De verlengingen leverden een zelfde spelbeeld op als de tweede helft. Beide ploegen wilden vooral geen tegendoelpunt slikken, waardoor de angst in beide elftallen sloop.

En dus moesten strafschoppen beslissen over wie er naar de finale gaat. Daarin trok Bayern uiteindelijk aan het langste eind. Ronaldo, Ramos en Kaka misten voor Real. Lahm en Kroos deden dat voor Bayern. Zo kon Schweinsteiger uiteindelijk toch nog Bayern naar de finale schieten op 19 mei in München.