reaReal Madrid
bayBayern München
1-0
2-1
27' Arjen Robben (pen)
Datum: 25/04/2012 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Halve Finales (T)
Stadion: Santiago Bernabeu

Herbeleef Real Madrid - Bayern München (Champions League)

Volg de match tussen Real Madrid en Bayern München live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
Bayern München: Neuer, Badstuber, Boateng, Lahm, Robben, Schweinsteiger, Aalba, Ribèry, Luiz Gustavo, Kroos en Gomez
00:00
Real Madrid: Casillas, Pepe, Sergio Ramos, Arbeloa, Xabi Alonso, Özil, Khedira, Di Maria, Ronaldo en Benzema
00:00
VOORAF: Real Madrid moet vanavond een 2-1 achterstand uit de heenwedstrijd zien goed te maken. Maar het heeft met Bayern een stugge tegenstanders want de Duitsers kunnen de finale in eigen stadion spelen.
1
De wedstrijd is begonnen.
2
Real Madrid heeft in principe aan één doelpunt genoeg om door te stoten. Het mag dan wel geen tegengoal slikken.
3
Khedira trapt op doel. Casillas moet een eerste keer redding brengen.
5
Real Madrid krijgt al meteen een strafschop. Alaba begaat hands op een schot van Di Maria.
5
 Gele kaart voor David Alaba

6

Goal
Doelpunt van Cristiano Ronaldo (Onbekend Onbekend)
Ronaldo doet wat Messi niet lukt. Hij trapt de bal binnen! Real voorlopig geplaatst maar Mourinho geeft nog geen krimp.
8
Bijna was het al 1-1. Alaba brengt voor vanop links. Robben komt in de kleine backlijn, maar trapt over. Dit had de 1-1 moeten zijn.
10
Alaba zijn afstandsschot gaat ver over.
12
Casillas krijgt het afstandsschot van Gomez niet onder controle. Gelukkig voor de doelman komt Ribèry te laat om de rebound in te tikken.
14

Goal
Doelpunt van Cristiano Ronaldo (Mesut Özil)
Ronaldo staat helemaal vrij in de zestien meter. Op aangeven van Özil scoort de Portugees zijn tiende goal van dit seizoen in de Champions League. Ronaldo trapte de bal laag voorbij Neuer in doel.
15
Bayern moet nu alles op alles zetten als het nog kans wil blijven behouden om de finale in eigen stadion te spelen. De Duitsers moeten minstens één keer scoren nu.
20
De bezoekers moeten proberen om nu even stand te houden en het evenwicht te herstellen. Anders ziet het er niet goed uit voor hen.
21
Gomez trapt van ver naast.
23
Bayern probeert het met schoten uit de tweede lijn. Nu weer een shot van Luiz Gustavo dat naast gaat.
26
Real loert op de counter. Na een snelle tegenaanval komt de bal bij Ronaldo. Die zet voor maar Neuer redt.
27
Het kan 2-1 worden want Bayern krijgt een strafschop! Pepe gaat in duel met Kroos, die neer gaat. Een discutabele beslissing van de ref.
27

Goal
Doelpunt van Arjen Robben (Onbekend Onbekend)
Bayern doet weer mee want Robben trapt de bal via de handen van Casillas en de paal binnen.
27
 Gele kaart voor Pepe

30
Ronaldo zijn afstandsschot gaat naast.
31
Real komt terug beter in de match. Benzema trapt vanuit een scherpe hoek naast.
34
Kroos speelt Gomez vrij. De spits van Bayern trapt op de knie van Casillas.
37
Ronaldo met een zwakke vrije trap in de handen van Neuer.
38
Robben probeert het met een schot vanuit een scherpe hoek, maar de bal gaat naast.
43
Zoals de stand nu is zijn we op weg naar verlengingen. Al kan er nog veel gebeuren in deze wedstrijd, die momenteel een beetje stilvalt.
44
Casillas ranselt een vrije trap van Robben uit de hoek.

Scheidsrechter
Rust
Na een bijzonder leuke eerste helft gaan we rusten met een 2-1 stand op het bord. Ronaldo (2x) en Robben zorgden voor de doelpunten. Voorlopig zijn we op weg naar verlengingen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
47
Er zijn geen wissels gebeurd in de tweede helft.
48
De eerste kans van de tweede helft is voor Bayern. Gomez kopt een voorzet van Lahm maar net naast.
53
De wedstrijd verloopt aan een trager tempo dan in de eerste helft. Ook doelkansen blijven uit.
56
Neuer brengt redding met de vuisten op een schot van Benzema. Eindelijk nog eens een doelkans.
57
Gomez trapt een zwak balletje in de handen van Casillas.
59
 Gele kaart voor Álvaro Arbeloa

64
Bayern neemt het initiatief en Real loert op de counter.
66
Gomez kopt een vrije trap van Kroos naast.
66
Robben probeert het op zijn ééntje te forceren. Hij zet een paar verdedigers in de wind, maar komt dan Casillas tegen op zijn weg. Gomez is boos want hij had graag de bal gehad van de Nederlander.
69
Ronaldo trapt een vrije trap hard in de handen van de doelman.
70
Benzema trapt op aangeven van Ronaldo hoog over.
72
De vrije trappen van Ronaldo laten vandaag de wensen over. Dit keer gaat zijn vrije trap hoog over.
75
Het laatste kwartier is begonnen. Komt er nog een doelpunt of gaan we verlengen?
75
Vervangen Ángel Di María
Ingevallen Ricardo Kaka

80
De spanning is te snijden. Beide ploegen willen nu vooral geen tegendoelpunt meer slikken.
85
Ribèry wil opnieuw een strafschop voor handspel, maar de scheidsrechter gaat er niet op in.
86
Robben ziet Gomez staan, maar die heeft te veel tijd nodig en de verdedigers voorkomen erger. Hier zat veel meer in voor Bayern.
89
 Gele kaart voor Arjen Robben

90
De ref fluit af bij een 2-1 stand. We gaan naar verlengingen.
90
Er komen twee minuten extra tijd en dan nog mogelijk verlengingen en strafschoppen.
91
De eerste verlenging is begonnen.
95
Het is een gedurfde wissel van Heynckes om Ribèry naar de kant te halen. De coach zet nu Müller en Robben op de flanken en Gomez in het centrum.
95
Vervangen Franck Ribéry
Ingevallen Thomas Müller

100
Ronaldo brengt de bal voor, maar Neuer kan die makkelijk uit de lucht plukken.
102
 Gele kaart voor Luiz Gustavo
Als Bayern de finale haalt, moet het dat doen zonder Gustavo Luiz.
104
De tranen staan Badstuber in de ogen.
104
 Gele kaart voor Holger Badstuber
En ook Badstuber speelt een eventuele finale niet na een fout op Benzema.
105
De eerste verlenging is achter de kiezen. Het was een flauwe eerste verlenging zonder grote kansen.
106
De tweede verlenging is begonnen.
106
Vervangen Karim Benzema
Ingevallen Gonzalo Higuaín

108
Ronaldo probeert een trap op doel, maar zijn schot mislukt en gaat ver naast.
111
Vervangen Mesut Özil
Ingevallen Esteban Granero

115
Het ziet er naar uit dat strafschoppen gaan moeten beslissen wie er naar de finale gaat.

120
Strafschoppen: Kaka (Real) mist! Neuer haalt de bal opnieuw uit de hoek. De doelman begint de held van Bayern te worden: 2-0
120
Strafschoppen: Kroos (Bayern) mist! Het blijft 2-0. Real mag weer hopen.
120
Strafschoppen: Alaba (Bayern) scoort: 1-0
120
Strafschoppen: Ronaldo (Real) mist. Neuer haalt de bal uit de hoek: 1-0
120
Strafschoppen: Schweinsteiger (Bayern) scoort! Bayern mag de finale in eigen stadion spelen in eigen stadion tegen Chelsea!
120
Bayern begint bij de strafschoppen.
120
We gaan strafschoppen nemen. Het publiek scandeert nu al de naam van Casillas. Het is razendspannend. Wie speelt de finale tegen Chelsea?