barBarcelona
acmAC Milan
Datum: 03/04/2012 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Nou Camp Barcelona
Messi loodst Barcelona voorbij teleurstellend Milan
Sam Soetaers
| 0 reacties
Messi loodst Barcelona voorbij teleurstellend Milan
Foto: © SC

Barcelona heeft zijn vijfde opéénvolgende halve finale beet. De Catalanen wonnen van AC Milan met 3- 1. Messi scoorde twee keer vanop de stip.

AC Milan begon heel afwachtend aan de wedstrijd. Dat werd door Barcelona al na elf minuten spelen afgestraft. Antonini haalde Messi neer en de Nederlandse scheidsrechter Kuipers legde de bal op de stip. Messi miste niet en Milan was op achtervolgen aangewezen.

Maar de bezoekers wijzigden hun spelstijl niet en bleven afwachtend spelen. Milan had ook maar aan één kans genoeg om te scoren. Ibrahimovic stuurde Nocerino door de defensie van Barcelona en die laatste schoot het leer in de verste hoek binnen.

Barcelona zat in de problemen, maar niet voor lang. Op een hoekschop trok Nesta aan het shirt van Busquets. De ref had het gezien en floot opnieuw penalty, dit tot grote woede bij Milan. Messi liet zich niet van de wijs brengen en trapte ook zijn tweede strafschop van de avond tegen de touwen.

Flauwe tweede helft

Milan leek gretiger uit de kleedkamer zijn gekomen, maar al snel werden de Italianen met hun neus op de feiten gedrukt. Na een afgeblokt schot van Messi kwam Iniesta aan de bal. Hij schoot van dichtbij binnen en meteen lag de match ook in zijn definitieve plooi.

De bezoekers waren het noorden kwijt en Barcelona dicteerde de wet. De beste kansen waren ook voor de thuisploeg. Doelman Abbiati moest tussenkomen op een voorzet die Messi maar al te graag in doel wilde werken. Invaller Adriano schoot nog naast.

Herbeleef Barcelona - AC Milan

Vooraf