Herbeleef Barcelona - AC Milan (Champions League)

Volg de match tussen Barcelona en AC Milan live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!
00:00
VOORAF: Barcelona moet in eigen huis minstens één keer scoren als het wil doorstoten naar de halve finale van de Champions League. Maar hetzelfde kan gezegd worden van AC Milan. Het beloofd een spannende avond vol topvoetbal te worden in Camp Nou!
00:00
 Gele kaart voor Clarence Seedorf

1
De wedstrijd is begonnen.
1
Voor Puyol is dit alvast een speciale wedstrijd. Hij speelt zijn 550ste match in het shirt van Barcelona.
3
Iniesta tekent voor het eerste schotje van de partij dat naast gaat.
6
Bijna stond het al 1-0! Na een prachtige combinatie tussen Xavi en Messi trapt de Argentijn voorlangs. De eerste grote kans van de match is voor de thuisploeg.
10
Barcelona krijgt een strafschop! Messi wordt neergehaald in de zestien meter door Antonini. De ref fluit terecht een penalty.
10
 Gele kaart voor Luca Antonini

11

Goal
Doelpunt van Lionel Messi (Onbekend Onbekend)
Verlengingen gaan het al zeker niet zijn. Messi trapt de bal laag voorbij Abbiati binnen.
12
AC Milan moet nu wel op zoek gaan naar een doelpunt. Dat betekent ook dat de Italianen hun speelstijl moeten gaan omgooien.
16
AC Milan wordt door Barcelona teruggedrongen. De Spanjaarden tikken de bal in hun gekende stijl rond en Milan zoekt, maar vindt geen antwoord.
21
Het valt echt op dat Milan heel terughoudend speelt, ook na de tegengoal.
25
Messi probeert het nog eens met een schot. Hij trapt recht in de handen van de doelman.
30
Dani Alves trapt een vrije trap vanop ruime afstand meteen richting doel van Abbiati, maar het schot gaat ver naast. Een zeer optimistische poging van Alves.
32

Goal
Doelpunt van Antonio Nocerino (Zlatan Ibrahimovic)
De allereerste kans van de match voor Milan, is meteen ook prijs. Nocerino scoort zijn eerste goal in de Champions League. Ibrahimovic stuurt hem met een prachtige pass door de verdediging van Barcelona. Nocerino trapt laag in de verste hoek binnen.
33
En zo zit Barcelona plots in de problemen. Zij moeten nu gaan scoren of het eindigt hier voor de mannen van Guardiola.
36
De reactie van de thuisploeg laat niet op zich wachten. Abbiati bokst een schot van Xavi uit zijn doel.
38
Fabregas met een matig afstandsschot dat makkelijk wordt gered door de goalie van Milan.
40
 Gele kaart voor Alessandro Nesta
Nesta trok aan het truitje van Busquets. De verdediger mist wel de volgende match van Milan in de Champions League.
41
Heel verrassend, maar het is opnieuw penalty voor Barcelona. Ref Kuipers fluit een strafschop voor de trekfout van Nesta.
42

Goal
Messi trapt de penalty opnieuw binnen. Dit keer kiest hij voor de andere hoek.
44
Messi had bijna zijn derde goal beet. Hij verlengt de bal en Abbiati moet zich helemaal strekken om erger te voorkomen.

Scheidsrechter
Rust
Barcelona gaat met een 2-1 voorsprong de rust in na twee strafschopdoelpunten van Messi. Nocerino trof raak voor Milan. We kijken nu al uit naar het vervolg in de tweede helft!

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
46
Milan heeft nog drie kwartier tijd om één doelpunt te maken en dan mogen zij naar de halve finale.
49
Xavi zijn vrije trap gaat maar net naast.
53

Goal
Doelpunt van Andrés Iniesta (Lionel Messi)
Iniesta brengt Barcelona op 3-1! Via een afgeblokt schot van Messi, komt Iniesta in balbezit. De Spanjaard trapt van dichtbij binnen.
55
Is de wedstrijd plots gespeeld? Milan gaat in ieder geval alle registers moeten opentrekken want ze hebben twee doelpunten nodig.
57
De trein van Barcelona bolt weer op volle toeren. Messi stift de het leer over het doel van Milan.
60
Even nog eens Milan. Boateng kopt een hoekschop over.