Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Parc Des Princes
PSG mag nog hopen tegen Barça
Fabian Morren

Dankzij een late goal van Matuidi mag Paris Saint- Germain blijven hopen op een stunt. PSG en Barça speelden in de heenwedstrijd van de kwartfinales van de Champions League 2-2 gelijk. Lionel Messi scoorde en viel vervolgens uit met een knieblessure.

PSG begon met David Beckham in de basis. De Fransen hadden gekozen voor een defensieve aanpak tegen Barcelona. Toch kreeg de thuisploeg ook kansen. Zo trof Lavezzi via Iniesta de paal en trapte Ibrahimovic voorlangs.

Ook Barça liet echter van zich horen en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Met een schitterende pass bereikte Dani Alves zijn maatje Messi en de Argentijn liet dat - uiteraard - niet liggen. Wat later schoot Messi over. De aanvaller haalde de tweede helft niet. Hij blesseerde zich aan de rechterhamstring en moest zich tijdens de rust laten vervangen door Fabregas.

Ook zonder Messi bleef Barça domineren, maar toch kwam PSG langszij. Uitgerekend Zlatan Ibrahimovic scoorde tegen zijn ex-club nadat Thiago Silva eerst tegen de lat kopte. Ibrahimovic scoorde wel vanuit buitenspel.

Kort voor affluiten klommen de bezoekers toch weer op voorsprong. Xavi scoorde uit een strafschop. De zege leek op zak voor de Catalanen, maar daar dacht Blaise Matuidi anders over. In de slotseconden zorgde hij voor de 2-2.