andAnderlecht
malMalaga
0-1
45' Eliseu
0-2
56' Joaquín
0-3
63' Eliseu
Datum: 03/10/2012 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Lotto Park
Sterk Malaga dicteert de wet in Astridpark
Sterk Malaga dicteert de wet in Astridpark
Foto: © SC

Anderlecht heeft tegen Malaga niet voor een stunt kunnen zorgen. Vierenveertig minuten hield Proto de Brusselaars nog recht, maar Eliseu zorgde met een atoomschot voor de Spaanse voorsprong. In de tweede helft domineerde Malaga en scoorde via Joaquin en Eliseu nog twee keer.

Tomas Taecke en Johan Walckiers in Anderlecht

Anderlecht begon met hetzelfde elftal dat op Milaan een punt kon rapen. Dus met Cheikhou Kouyate op het middenveld en Mbokani diep in de punt met Kanu als steun. Nuytinck-Wasilewski vormden het centrale duo. En net als bij de Rossoneri leek die opstelling de goeie te zijn. 

Paars-wit voetbalde aanvankelijk heel aardig mee zonder echt kansen af te dwingen, maar ook Malaga kon geen echt serieuze mogelijkheid bij elkaar voetballen. Eliseu verwittigde eens met een harde trap, maar een meter naast en Nuytinck moest eens ontzetten voor Saviola. Joaquin kreeg daarna wel één keer te veel ruimte in de zestien, maar zijn schot werd door de Brusselse doelman makkelijk ontschadelijk gemaakt.

Proto ziet wereldgoal passeren

Proto zag Joaquim drie minuten later weer voor zich opdagen en moest toen wel met een lijf en leden riskerende save uitpakken. Op de daaropvolgende corner kopte Demichelis slechts een half metertje naast. Malaga raakte beter in zijn spel en de 20-jarige Isco wierp zich met zijn doorsteekpasses en uitstekende kapbewegingen op tot gevaarlijkste Spanjaard.

En als Proto in Milaan een paar fantastische reddingen verrichtte, deed hij dat in het Astridpark opnieuw. Saviola werd helemaal alleen voor de keeper gezet, maar 'San Iker' - zoals hij reeds genoemd werd na Milaan - pakte uit met een geweldige redding en duwde de bal over zijn doel. Anderlecht liet zich dus niet echt overklassen en leek met 0-0 de rust in te gaan. Maar dat was buiten Eliseu gerekend. De linksbuiten ramde in de laatste seconden een afvallende bal tegen 300 km/u vanop 25 meter tegen de netten: een atoomschot en tevens wereldgoal.

Maatje te klein

Paars-wit stond voor een heel moeilijke taak tegen een ploeg die dit seizoen nog maar twee officiële goals tegenkreeg. De te licht uitvallende Bruno werd naar de kant gehaald en Kljestan mocht er in waardoor Kouyate centraal in de verdeding kwam te staan en Gillet weer naar het middenveld trok. Het haalde niet veel uit, want na een splijtende pass werd Monreal door Kouyate gehaakt in de zestien. Penalty en daar kweet Joaquin zich met veel plezier van (2-0).

En het werd erger. Kljestan leed balverlies op het middenveld en Eliseu werd nog eens alleen voor Proto gezet. Met een enorm subtiele baltoets lobde hij de kansloze Proto voor de 0-3. Het was duidelijk: tegen dit Malaga was Anderlecht een paar maatjes te klein. De kwaliteit van de passing was nog het meest opvallende. Met één baltoets zetten de Spanjaarden iemand alleen voor de doelman.

Anderlecht kon amper Caballero bedreigen en had een paar keer Proto nodig om erger te voorkomen. Malaga gaat met zes punten autoritair aan de leiding. Zenit staat nog achter Anderlecht met nul punten. De verplaatsing naar Rusland zal voor beide ploegen dus belangrijk worden.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Proto Silvio 90' -
Gillet Guillaume   90' -
Wasilewski Marcin   90' -
Nuytinck Bram 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Biglia Lucas 90' -
Kouyate Cheikhou   90' -
Kanu Rubenilson 90' -
Bruno Massimo 45' -
Mbokani Dieumerci   90' -
Jovanovic Milan 59' -
  Bank G Beoordeel
Iakovenko Oleksandr 31' -
Kljestan Sacha 45' -

Malaga Malaga

  Speler G Beoordeel
Caballero Wilfredo Daniel 90' -
Sanchez Ortega Sergio   90' -
Demichelis Martin   90' -
Weligton de Oliveira 90' -
Nacho Monreal 90' -
Joaquín 74' -
Malagueño Javier 90' -
Camacho Barnola Ignacio 90' -
Eliseu ⚽ ⚽ 90' -
Saviola Javier Pedro 66' -
  Bank G Beoordeel
Santa Cruz Roque 24' -
Barbosa Valente Sérgio Paulo 16' -
Herbeleef Anderlecht - Malaga

Vooraf