reaReal Madrid
dorBorussia Dortmund
Datum: 02/04/2014 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Santiago Bernabeu
Real Madrid swingt en heeft schaapjes op het droge
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Real Madrid swingt en heeft schaapjes op het droge
Foto: © Photonews

Real Madrid kende woensdagavond maar weinig problemen met Borussia Dortmund. De Spaanse grootmacht speelde een niveautje hoger dan de troepen van Jurgen Klopp, die alleen mits een mirakel nog kunnen doorstoten in het kampioenenbal.

De vlam zat meteen in de pan in het Santiago Bernabéu. Borussia Dortmund zette hoog druk en stak als eerste de neus aan het venster. Maar Real Madrid zette al gauw de puntjes op de 'i'. Één keer het veld oversteken was zelfs al voldoende voor het openingsdoelpunt. Bale dook op in de kleine rechthoek en duwde het leer net voorbij Roman Weidenfeller.

Dortmund was duidelijk van slag na de vroege achterstand en vooral op het middenveld werden de Duitsers overlopen. Roman Weidenfeller moest zich meer dan eens onderscheiden met broodnodige reddingen. Een schot en een vrije trap van Cristiano Ronaldo waren gevaarlijk, maar de Dortmund-goalie stond pal.

Isco profiteert van slordigheid

Halverwege de eerste helft was het opnieuw raak voor De Koninklijke. Na een slecht uitgespeelde counter belandde de bal alsnog voor de voeten van Isco. De Spanjaard twijfelde niet en plaatste het leer buiten het bereik van Weidenfeller: 2-0.

De bezoekers lagen onder, maar probeerden er zelf ook af en toe uit te komen. Sahin probeerde het vanop grote afstand, maar Casillas liet zich niet verrassen. In de slotfase van de eerste helft ging ook Grosskreutz zijn kans, maar ook hij kon San Iker niet verontrusten. Gareth Bale was nog dicht bij de 3-0, maar Weidenfeller duwde zijn prima vrijschop over de dwarsligger.

Dortmund kwam met hernieuwde moed uit de kleedkamer en herstelde enigszins het evenwicht in de wedstrijd. Aubameyang besloot op aangeven van Reus een meter of twee naast de kooi, maar veel dichter kwamen de Duitsers niet.

Ronaldo evenaart record van Messi na nieuwe slordigheid

Real toonde aan de overkant hoe het wél moet. Eerst dweilde Ronaldo zijn flank af, waarna Benzema net niet kon afdrukken. Maar even later stond de 3-0 dan toch op het scorebord. Na slordig uitverdedigen kreeg Ronaldo de bal in zijn voeten. De Portugees reageerde alert: controle en Weidenfeller uitkappen met rechts, binnentikken met links en boeken dicht. Nummer veertien al in de Champions League dit seizoen voor CR7.

De bezoekers hingen verslagen in de touwen en Real leek het nog wat erger te maken. Benzema vond echter een sterk keepende Weidenfeller op zijn weg, terwijl Bale na een knappe solo over de kooi besloot. Ronaldo ging uit voorzorg nog naar de kant en uiteindelijk bleef het bij 3-0. Enkel een mirakel kan er nog voor zorgen dat De Koninklijke dit nog uit handen geeft.

Opstellingen

Real Madrid Real Madrid

  Speler G Beoordeel
Modric Luka A 90' -
Bale Gareth 90' -
Coentrão Fabio 90' -
Carvajal Ramos Daniel A 90' -
Pepe 90' -
Casillas Iker 90' -
Xabi Alonso 90' -
Ramos Sergio 90' -
Ronaldo Cristiano 80' -
Benzema Karim 75' -
Isco 72' -
  Bank G Beoordeel
Illarramendi Andonegi Asier 18' -
Morata Alvaro 15' -
Rodriguez Jose -  
López Diego -  
Nacho -  
Varane Raphaël -  

Borussia Dortmund Borussia Dortmund

  Speler G Beoordeel
Weidenfeller Roman 90' -
Hummels Mats 90' -
Reus Marco   90' -
Großkreutz Kevin   90' -
Aubameyang Pierre-Emerick 90' -
Papastathopoulos Sokratis 90' -
Sahin Nuri 90' -
Durm Eric 90' -
Kehl Sebastian   74' -
Piszczek Lukasz 67' -
Mkhitaryan Hamlet Henrik 64' -
  Bank G Beoordeel
Hofmann Jonas 26' -
Schieber Julian 23' -
Jojić Miloš 16' -
Ducksch Marvin -  
Langerak Mitchell -  
Kirch Oliver -  
Friedrich Manuel -  
Herbeleef Real Madrid - Borussia Dortmund

Vooraf