Datum: 22/10/2013 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stadio Guiseppe Meazza
Groep H: Barça en Milan delen de punten
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Groep H: Barça en Milan delen de punten
Foto: © SC

In Groep H stond dé klepper van de speeldag op het programma tussen AC Milan en FC Barcelona. Beide teams kenden elkaar nog van de kwartfinales van vorig jaar. De grootmachten hielden elkaar in evenwicht. Celtic won de partij tegen Ajax en doet een goeie zaak voor de derde plek.

AC Milan – Barcelona 1-1

AC Milan begon, in tegenstelling tot wat velen vooraf dachten, furieus aan de partij. Barcelona kwam in de beginfase helemaal niet in het normale spel. Na negen minuten kwam het al op achterstand na een fout van Mascherano.

De Argentijn probeerde Piqué aan te spelen, maar Robinho zat ertussen. De vinnige Braziliaan speelde het leer door naar landgenoot Káká en kreeg hem panklaar terug. Robinho miste niet en zette Milan dus al vroeg op voorsprong.

Messi doet het weer

Barcelona kon een kwartier later dan toch de neus aan het venster steken. Het was ook meteen prijs voor de Catalanen. Ook Milan leed duur balverlies. Iniesta kon Messi bereiken. Een knappe kap en een knal naar de rechterhoek later stond het 1-1.

Na de goal nam Barça het initiatief resoluut over. Neymar kon Blaugrana op voorsprong brengen tegen de Rossoneri, maar zijn poging ging net naast. Tot de rust bleef de 1-1 op het bord staan. Na de koffie bleef Barcelona de betere ploeg, maar tot veel uitgespeelde kansen leidde dat niet.

Milan loerde op de counter en een niet zo secuur acterende ref haalde met talloze gele kaarten het tempo uit de wedstrijd. Het bleef uiteindelijk 1-1.

Celtic – Ajax 2-1

In deze clash tussen de twee teams die vooral mikken op een plek in de Europa League liet Ajax zich niet overbluffen door de indrukwekkende muur van geluid in Celtic Park. Het werd niet overspeeld, maar kreeg wel enkele kansen tegen. Zo kon Pukki iets over het kwartier de score openen, maar de aanvaller van Celtic kreeg de bal helemaal verkeerd op de voet.

Daarna kwam Ajax tweemaal heel erg dicht bij een doelpunt. Op een uitstekende voorzet van Van Rhijn was Sigthorsson enkele centimeter te klein om binnen te koppen. Na een vrije trap knalde Poulsen de bal even later op de paal.

De partij leek met een 0-0 stand de rust te halen, maar toen ging bij Denswil het licht even uit. Hij legde Stokes neer in de zestien en de ref kon niet anders dan naar de stip wijzen. Een erg domme actie van de verdediger. Forrest zette zich achter de bal en stuurde de clean sheet van Ajax het bos in met een streep in de kruising.

Wilde Biton

Na de koffie kende de, nochtans niet rotslecht acterende, Stefano Denswil opnieuw brute pech. Een knal van Kayal ging via zijn been voorbij de zwevende Cillessen. 2-0 en meteen een aartsmoeilijke opdracht voor de Ajacieden. Het hielp ook niet dat Ajax kans na kans de nek omwrong. Sigthorsson miste een echte open kans onbegrijpelijk.

Ook De Jong kreeg nog een grote kans. Op het eind pakte invaller Biton nog rood voor Celtic. Serero mocht blij zijn dat zijn been nog heel was na de ingreep van de Israëliër.Uiteindelijk werd het toch nog 2-1 dankzij Schöne, maar zijn treffer in de extra tijd kwam te laat.

Opstellingen

AC Milan AC Milan

  Speler G Beoordeel
de Jong Nigel 90' -
Muntari Sulley   90' -
Constant Kévin 90' -
Zapata Cristián 90' -
Abate Ignazio 90' -
Amelia Marco 90' -
Mexes Philippe 90' -
Montolivo Riccardo   90' -
Birsa Valter 80' -
Kaka Ricardo A 71' -
de Souza Róbson 64' -
  Bank G Beoordeel
Balotelli Mario 26' -
Emanuelson Urby 19' -
Poli Andrea 10' -
Silvestre Matias -  
Matri Alessandro -  
Nocerino Antonio -  
Coppola Ferdinando -  

Barcelona Barcelona

  Speler G Beoordeel
Alves Daniel 90' -
Busquets Sergio 90' -
Correia Adriano 90' -
Mascherano Javier 90' -
Messi Lionel 90' -
Iniesta Andrés A 90' -
Valdes Víctor 90' -
Xavi Hernández 90' -
Piqué Gerard 90' -
Neymar 81' -
Sánchez Alexis   74' -
  Bank G Beoordeel
Fabregas Francesc   16' -
Pedro 9'  
Montoya Martín -  
Bartra Aregall Marc -  
Song Alexandre -  
Pinto José Manuel -  
Herrera Cristian Tello -  
Herbeleef AC Milan - Barcelona