Groep G: Atlético dendert verder met Courtois en Alderweireld

In Groep G veel Belgen in actie vandaag. Defour ging met Porto onderuit tegen Zenit en Lombaerts, Courtois en Alderweireld haalden uit in Wenen.

Austria Wenen - Atlético Madrid 0-3

De trein die Atlético Madrid heet dendert verder. In de Spaanse competitie werd dit weekend voor het eerst puntenverlies geleden, maar met 24 op 27 staat Atléti er nog steeds goed voor. En ook in de Champions League gaat alles naar behoren: de eerste twee speeldagen werd er al gewonnen, ook Austria Wenen zorgde niet voor problemen.

Al na zeven minuten kwamen de Madrilenen, waar zowel Thibaut Courtois als Toby Alderweireld mochten starten, al op voorsprong na een kinderlijk makkelijke combinatie, uiteindelijk afgerond door Raul Garcia.

Een kwartiertje later scoorde Atlético opnieuw, en eigenlijk ook deze keer te simpel. Diego Costa begon op zijn eigen held, passeerde de hele defensie en bleef koel: 0-2 en de wedstrijd al gespeeld. Vlak na de rust was de rest van de wedstrijd helemaal een maat voor niets, toen alweer Diego Costa de eindstand vastlegde.

Porto - Zenit 0-1

Bij Porto mocht Steven Defour plaatsnemen op de bank. Geen al te beste keuze van coach Fonseca, want de man op de plaats van Defour speelde amper vijf minuten mee.

Eerst kreeg Herrera namelijk geel voor een fout, een minuut later ging hij bij de vrije trap in de baan van de bal staan, waarvoor hij prompt zijn tweede gele karton kreeg en mocht gaan douchen.

Defour zelf kwam een kwartier voor tijd in, toen het nog 0-0 stond. Dat leek al bij al na een hele wedstrijd met tien nog een goed resultaat te gaan zijn voor de thuisploeg, maar vijf minuten voor tijd scoorde de ploeg uit Sint-Petersburg alsnog in Portugal.

Doelpuntenmaker van Zenit - waar Lombaerts de hele wedstrijd speelde - was Kerzhakov, al was de voorbereidende voorzet van Hulk ook al van grote klasse. Zenit springt door de overwinning over Porto in de stand in groep G.