Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Stadion: Stade Gerland
Real Sociedad met wereldgoals voorbij Lyon
Manuel Gonzalez

Real Sociedad heeft in en tegen Lyon bewezen waarom het vorig seizoen die vierde plaats in Spanje verdiende. De ploeg haalde het met 0-2 dankzij twee echte pareltjes. Lyon lijkt uitgeteld.

De wedstrijd begon dramatisch voor Olympique Lyon. Al na goed een kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong via een prachtige omhaal van het jonge Franse talent Griezmann. Lyon kon die achterstand in de eerste helft niet meer te boven komen.

Vlak na de rust werd de adem van de Fransen een tweede keer bruut afgesneden. Na een geweldig staaltje ééntijdsvoetbal van Real Sociedad zorgde Seferovic voor de tweede wereldgoal van de avond.

Lyon probeerde zich koste wat het kost opnieuw in de wedstrijd te knokken, maar had de pech dat Bisevac dat iets te letterlijk opnam. De centrale verdediger mocht twintig minuten voor tijd al gaan douchen.

Voor Lyon lijkt het over en out. De 0-2 thuisnederlaag lijkt alvast op een enkele rit richting de Europa League. Bekijk hieronder nogmaals de wereldgoals van Real Sociedad. Opgelet, het laden van de filmpjes kan enkele seconden in beslag nemen.