Speeldag: Vierde voorronde (Heen)
Stadion: Estádio da Mata Real
Witsel en Lombaerts halen zwaar uit in Portugal

Zenit Sint-Petersburg heeft zich verzekerd van een uitstekende uitgangspositie in de play-offs van de Champions League. FC Paços de Ferreira kreeg in eigen huis maar liefst vier goals om de oren van Lombaerts, Witsel en co.

Zenit zette al iets voor het half uur de toon met een treffer van Roman Shirokov. Daarna was het wachten tot de tweede helft voor de partij echt losbarstte. André Leao maakte de gelijkmaker voor de Portugese thuisploeg, maar lang kon die daar niet van genieten.

Twee minuten later ontbond Shirokov namelijk opnieuw zijn duivels. Wanneer vijf minuten voor tijd doelman Degra erg ongelukkig was na een vrije trap van Kerzhakov was de partij helemaal gespeeld. De bal kwam terug van het doelhout en ging er via de doelman in.

Shirokov zette de kers op de taart en vervolledigde zijn hattrick in de laatste minuut. Hij knalde enig mooi de 1-4 binnen na een passje van invaller Arshavin. Rode Duivels Witsel en Lombaerts speelden de volledige partij en mogen zich zonder ongelukken opmaken voor de groepsfase.

Bekijk hieronder de owngoal van Degra en de knal van Shirokov. Opgelet, het laden van de filmpjes kan enkele seconden in beslag nemen.