Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Signal Iduna Park
Dortmund makkelijk voorbij erg bleek Arsenal
Manuel Gonzalez

Arsenal heeft op bezoek bij Borussia Dortmund een smadelijke nederlaag geleden. Het kwam nooit in de match en was meer dan een maatje te klein voor de sterke Duitsers.

Van meet af aan stuwde een erg enthousiast publiek de troepen van Klopp naar voren. De 3000 Arsenalfans in het hoekje konden zich nooit weren tegen de gele oppermacht en dat was eigenlijk op het veld ook zo.

Vorig jaar konden de Gunners hier nog met 0-1 komen winnen, dit seizoen stond het gesternte helemaal anders. De bezoekers maakten op geen enkel moment aanspraak op een doelpunt en werden gewoon onder de voet gelopen door de Borussen.

Die trokken 90 minuten lang ten aanval en stoomden vaak als een stoomtrein door. Het enige waar je achteraf enigszins zou kunnen klagen is dat de thuisploeg het - zeker in het laatste halfuur - naliet om de score hoger te laten oplopen.

Pas vlak voor de rust kon Immobile enkele Arsenalverdedigers afschudden om de bal overhoeks binnen te trappen, even na de koffie maakte Aubameyang er snel 2-0 van. Verder kwamen de Borussen uiteindelijk niet, maar de Duitsers komen met drie punten in de koffer naar het Astridpark.